Забудовник не зможе знести стару вежу у Голосіївському районі Києва

Забудовники під час зведення житлового комплексу у Голосіївському районі на вулиці Генерала Родимцева не зможуть зруйнувати стару водонапірну вежу, оскільки вона стала об'єктом культурної спадщини Києва.

Про це повідомили у спільноті "Голосіївський шлях" у Facebook.

За їхніми словами, боротьба ще не закінчена, "забудовник наполегливо чіпляється за цю землю, і хоче урвати хоч щось, хоч клаптик". З 14 лютого цінний взірець промислової архітектури XX століття став об'єктом культурної спадщини Києва. Башта тепер перебуватиме під охороною держави.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, будівництво розпочалося по вулиці Генерала Родимцева між 9 та 11 будинками. ТОВ "Голосіївські вежі" та підрядник ТОВ "СітіБуд" хочуть звести тут житловий комплекс із порушенням законодавства. Будівництво ЖК викликало опір з боку місцевих мешканців та активістів громадських організацій. За їхніми словами, житлові будинки не можна будувати ближче за 50 метрів від НВП "Голосіївський", проте будівництво ведеться за 20 метрів.

Будівництво ЖК призвело до того, що на сусідніх житлових будинках утворилися тріщини, у дев'ятому будинку на вулиці було пошкоджено фундамент. Варто також зазначити, що тут складні геологічні умови через близьке залягання ґрунтових вод. Тому будівництво тут дуже небезпечне та ризиковане.
Спроби збудувати ЖК робляться з 2005 року.

Забудовник має документи на встановлення будівельного паркану (картка на порушення благоустрою), а також йому видано містобудівні умови та обмеження. Дозволу на будівництво у 2021 році компанія не мала. Чи спромоглася вона отримати його за цей час – перевірити неможливо, оскільки реєстри сьогодні закриті.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом