За масштабною забудовою Біличанського лісу виявилася компанія "Інтергал-Буда"

Кияни звернулися до мера столиці Віталія Кличка з проханням не допустити забудови понад 94 га землі у Біличанському лісі структурами, наближеними до скандального забудовника "Інтергал-Буд".

Про це йдеться у відкритому зверненні до очільника міста активістки Вероніки Агєєвої, передає "Київвлада".

На її думку, щоб уберегти ліс від забудови, Київрада має відмовити компанії "Літораль" у поновленні договорів оренди п'яти ділянок біля табору "Лісовий Артек", а також посприяти їх включенню до меж НПП "Голосіївський".

Відомо, що фірма з квітня 2008 року була орендарем цих ділянок, проте термін дії орендних договорів закінчився 10 квітня 2023 року. Водночас "Літораль" планує продовжити оренду землі ще на 15 років. Відповідне клопотання компанія направила до Київради ще у грудні 2022 року.

Активістка впевнена, що у разі поновлення договорів оренди, земельні ділянки у Біличанському лісі будуть забудовані, що безсумнівно вплине на територію самого НПП "Голосіївський" та заплаву річки Нивка.

Агєєва заявила, що тільки встановлення на зазначених ділянках природоохоронного режиму та приєднання їх до НПП "Голосіївський" може допомогти зберегти цю частину Біличанського лісу.

За даними порту Youcontrol, ТОВ "Літораль" входить до групи компаній "Інтергал-Буд", яка об'єднує понад 80 компаній, що працюють у сфері житлової та комерційної нерухомості. "Інтергал-Буд" неодноразово опинявся в епіцентрі скандалів через свої житлові забудови в Києві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше кияни створили петицію проти забудови біля вулиці Олевської, яка також загрожує лісу в Новобіличах масштабною вирубкою. За побоюваннями киян під виглядом будівництва пожежного депо на ділянці може з'явитися новий житловий комплекс або торговий центр.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

358

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом