В Ужгороді триває будівництво The Five Hotel попри відсутність дозволів


Ужгородський ДАБК 7 серпня вже втретє надав відмову на початок будівництва готельно-торговельного комплексу The Five Hotel з вбудованим підземним паркінгом на вулиці Капушанській в Ужгороді, та попри це на ділянці тривають будівельні роботи. Про це дізнались експерти порталу НЕРУХОМІ.

Остання заборона стосувалася того, що цільове призначення земельної ділянки не відповідає вказаному найменуванню об'єкта та намірам забудови земельної ділянки. Експерти також звернули увагу, що за проєктом, на який намагається отримати дозвіл забудовник, немає 16-поверхвого готелю. Замість цього проєктується "Готельно-торговельна будівля", яка має два поверхи та підземний паркінг Г-подібної форми.

Хоч у забудовника немає дозвільних документів, але на ділянці тривають будівельні роботи на стадії котловану. Зокрема сюди завезли вже обладнання для баштового крану.

Будівництво відбувається на території колишнього ресторану Honey. Земельна ділянка має цільове призначення – "Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі".

Власниця земельної ділянки та колишнього ресторану Honey – дружина заступника міського голови Ужгорода, депутата обласної ради Євгена Плавайка Емілія. Вона передала право користування ділянкою власній компанії "Урбанія лендмаркс", яка тепер виступає замовником будівництва.

Генпідрядником виступає фірма "Буд Хауз Контракшн", яка асоційована з групою компаній SENSAR Марка Марченка. Він відомий тим, що нещодавно інша його компанія "Буд-Технолоджі" виграла скандальний тендер на відбудову Охматдиту.

За даними ЗМІ, у 2017 році Марченка затримували за фіктивні акти виконаних робіт по будівництву в Запоріжжі та Мелітополі на суму 87 млн гривень. Також свого часу він чимало піарився на будівництві реабілітаційного центру для воїнів АТО у зеленому передмісті Львова. Однак виявилось, що 99% площі забудови мав зайняти торгово-розважальний центр.

Більш детально про будівництво готельно-торговельного комплексу The Five Hotel можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук