Що відбувається з ЖК Аквамарін. Коментар забудовника

Забудовника одеського ЖК Аквамарин звинуватили у подвійному продажу квартир. Про те, що будівельна компанія Odecom Development намагається продавати квартири та квадратні метри по другому колу, повідомили інвестори цього комплексу виданню Думська.

За даними видання, інформація про такі махінації з'являється не вперше. Раніше повідомлялося, що Odecom Development проводить незаконні схеми з житлом. Змінюючи нумерацію квартир, вони проводять угоди із подвійним продажем квартир. Як результат, покупцям доводиться роками в судах доводити свої права на майно в добудованих будинках.

Згідно з відкритими даними, у ЖК Аквамарин починаючи з 2020 року було введено в експлуатацію будинки №1 та №3 (секції А, Б, В).

Що стосується здачі будинку №2, то тут на інвесторів чекають неприємності. Зараз у комплексі серйозні проблеми із завершенням будівництва та постійні затримки зі здаванням об'єктів в експлуатацію. Існує ризик, що забудовник взагалі не завершить роботи.

З порталом НЕРУХОМІ зв'язався забудовник – ОК "ЖБК "Морський 1" та підтвердив, що перші два будинки ЖК, будівництво яких багаторазово зупинялося через різноманітні конфлікти, були завершені та прийняті в експлуатацію відповідно до чинного законодавства України та інвестори отримали свої квартири .

Забудовник також повідомив, що третій будинок будується відповідно до графіка, попри війну та постійні терористичні атаки з боку росії.

У кооперативі нагадали, що на момент передачі прав замовника будівництва від колишнього забудовника в ОК "ЖБК "Морський 1", а саме 31 липня 2015 року, представниками кооперативу було проведено збори історичних інвесторів ЖК Золотий берег.

"На цих зборах історичні інвестори великою кількістю голосів підтримали план будівництва саме ОК "ЖБК "Морський 1". Надалі представниками кооперативу було проведено значну кількість загальних та особистих зустрічей з історичними інвесторами ЖК Золотий берег з метою захисту їхніх прав та надання можливості в отриманні своїх довгоочікуваних квартир, будівництво яких було розпочато ще у 2004 році", - повідомив забудовник.

В кооперативі також категорично спростували, що продаж квартир в ЖК ведеться з порушенням.

"ОК "ЖБК "Морський 1" здійснює свою діяльність прозоро, у повній відповідності до свого Статуту та чинного законодавства України", - йдеться у повідомлені. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, "подвійним" продажем квартир раніше грішив одеський забудовник Graf Development. В організації схеми запідозрили співробітницю компанії Наталію Корнієнко. Так, відділ продажів продавав ті самі квартири в житлових комплексах від Graf Development по кілька разів. Обманним шляхом, організатори схеми заробили понад 1 млн. доларів США.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.8т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом