В Одесі доведені до відчаю мешканці ЖК Острови перекрили вулицю

В Одесі жителі ЖК Острова у понеділок, 20 грудня, перекрили перехрестя вулиць Семена Палія та Марсельської, протестуючи проти постійних перебоїв з електрикою, за яку вони платять за промисловими тарифами.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, мешканці новобудови вимагають підключити їхній будинок до електромереж. За їхніми словами, забудовник здав будинок у 2019 році, проте "електропостачання так і не налагодив". Для мешканців це велика проблема, тому що в тому будинку все залежить від електрики.

Зазначається, що коли об'єкт здали в експлуатацію, з'ясувалося, що після будівництва перебито основний кабель. Забудовник начебто компенсував ремонт. Тепер потрібно підключити підстанцію нового будинку до ДПЕК, але людям не йдуть назустріч.

Одесити зазначають, що у будинку постійно стрибає напруга, часто автоматика відключає світло. У мешканців уже утворився борг за електроенергію, бо мало хто може платити за тарифом 6,5 грн за кВт/год. Людям нарахували переплати на 1,5 млн грн.

Доведені до відчаю, мешканці ЖК Острови обіцяють перекрити центральні дороги.

У свою чергу у пресслужбі ДТЕК, коментуючи для порталу НЕРУХОМІ ситуацію, зазначили, що компанія сприяє розв'язанню проблеми мешканців мікрорайону в селищі Котовського в оформленні договірних відносин на розподіл електроенергії та подальшої оплати за побутовим тарифом. Після того, як балансоутримувач мереж КП "Одесміськсвітло" виконав свої зобов'язання та надав необхідні документи, почалося підключення місцевих жителів до енергомереж.

Як повідомили у пресслужбі, одразу після підключення обладнання та укладання договору на розподіл із ДТЕК Одеські електромережі, управителі будинків можуть звернутися до постачальника універсальних послуг ТОВ "Одеська обласна енергопостачальна компанія" для укладання договору про розрахунки за спожиту електричну енергію за тарифом для населення.

У ДТЕК Одеські електромережі пообіцяли сприяти приєднанню будинків за постійною схемою у рамках чинного законодавства та технічних норм.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше через проблеми з електрикою у ЖК сталася масштабна пожежа. У результаті без світла виявився не тільки корпус, що горів, але і сусідній – всього більше ніж 400 квартир.

Мешканці звинувачували у всьому будівельну компанію KONA, яка здала житловий комплекс з численними порушеннями, – та вимагають провести незалежну експертизу будівель.

ЖК Острови – це 13 багатоповерхових будівель (9-19 поверхів), в яких розміститься 3000 квартир економ-класу.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

145

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом