В Ірпені мешканці ЖК самостійно відновили своє житло

В Ірпені мешканці житлового комплексу Версаль Парк практично самостійно відновили своє житло. Про це повідомило місцеве видання Ірпінь Daily.

Навесні 2022 року окупанти обстріляли будинок з артилерії. Вони повністю знищили 17 квартир, побили покрівлю, тераси й балкони, пошкодили несучі конструкції, вентиляцію й систему опалення.

Відновлювати помешкання жителі ЖК почали самостійно одразу після деокупації міста. Вони не подавалися на жодну державну програму, а зібрали 6 млн гривень і вже за 2022 рік виконали 70% необхідних робіт. Лише 3,1 млн гривень на закупівлю матеріалів надав благодійний фонд “Леруа Мерлен Солідарність”, щоб відремонтувати близько 2,5 тисяч кв м фасадів та даху.

Нагадаємо, що забудовником ЖК є компанія Linevich Groupи, кінцевим бенефіціаром якої є скандальний девелопер Віталій Ліневич.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, минулого року у Вінниці об'єднання переселенців "Спільна справа" почали за власний кошт зведення багатоквартирного будинку.

У споруді зробили 105 квартир – одно-, дво- та трикімнатних. Найменші – у середньому площею 40 кв м, двокімнатні – від 55 до 60, а трикімнатні – 80–86. На період серпня 2023 року майже всі вже були продані.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук