У ЖК Софія під Києвом пролунав вибух

1 хв

У ЖК Софія на Софіївській Борщагівці 5 вересня в одній із квартир пролунав вибух. Вибуховою хвилею винесло віконні рами на лоджії та частину обшивки багатоквартирного будинку, повідомила пресслужба Головного управління ДСНС у Київській області.

Вибух стався в одній із квартир на сьомому поверсі 11-поверхового житлового будинку. На кухні квартири вибухнув побутовий газовий балончик. В результаті вибило віконну раму, але пожежа не спалахнула. Постраждав 33-річний чоловік. Він отримав опіки першого ступеня, але від госпіталізації відмовився.

Через відключення електроенергії все частіше виникають пожежі та вибухи у житлових будинках, оскільки багато людей готують їжу на портативних туристичних пальниках, при цьому ігноруючи правила їх експлуатації. Найпоширеніша помилка — розміщення пальника на електроплитках. Коли вимикають світло, люди забувають їх вимикати. А коли світло з часом вмикають, конфорки нагрівають газовий балон і він вибухає.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в липні цього року в ЖК Міністерський, в Оболонському районі Києва, виникла пожежа через замикання акумулятора. Один з мешканців встановив у коридорі загального користування на поверсі літієвий акумулятор. В результаті висока температура або перепади напруги викликали його займання, яке частково поширилося по коридору. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

149

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом