У Великій Британії будують "місто майбутнього" вартістю 400 млн фунтів

1 хв

У Великій Британії компанія Barking Riverside працює над проєктом “місто майбутнього” вартістю 400 млн фунтів. Вона планує звести 20 тисяч будинків, частину з яких продаватимуть за доступною ціною, повідомило видання The Sun.

Окрім житлових споруд забудовник Barking Riverside хоче збудувати школи та торгові центри. Раніше на цьому місці в Східному Лондоні працювала електростанція. В межах проєкту компанія вже звела 2700 будинків, а також отримала дозвіл ще на 10 800 споруд. Планується, що у “місті майбутнього” проживатимуть 50 тисяч людей. Ця цифра може бути більшою, якщо забудовник подбає про покращення транспортного сполучення, зокрема про будівництво нової залізничної станції та причалу.

За словами директора Barking Riverside Ltd Метью Карпена, понад третину з 13 046 нових будинків продаватимуть за доступною ціною. Йдеться про вартість, що на 20% нижча за ринкову. Для мешканців обіцяють облаштувати два великих парки, покращені велосипедні та пішохідні маршрути. Зараз в "місті майбутнього" вже працюють п'ять шкіл та кілька дитячих садків. Карпен зазначив, що реалізація "міста майбутнього" допоможе вирішити житлову кризу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Греції біля Афін почали розбудовувати місто Ellinikon. Воно має стати найбільшим у Європі Smart City з відкритими просторами та великою кількістю зелених насаджень, яких зараз бракує країні. Ellinikon будують за концепцією “15- ти хвилин”. Тобто менше ніж за чверть години жителі зможуть дістатися до шкіл, парків, офісів, магазинів і навіть пляжу. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

155

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом