У Греції побудують найбільше в Європі "розумне місто"

1 хв

У Греції біля Афін почали розбудовувати місто Ellinikon. Воно має стати найбільшим у Європі Smart City з відкритими просторами та великою кількістю зелених насаджень, яких зараз бракує Афінам, йдеться на сайті Ellinikon.

У Ellinikon зараз зводять Marina Tower, що буде першим хмарочосом у країні. Квартири в сімох багатоквартирних будинках у комплексі вже розкупили, а на території проживатиме 20 тисяч людей. До Різдва 2026 року планують заселити всіх власників квартир у свої помешкання.

Ellinikon будують за концепцією “15-хвилинного міста”. Тобто менше ніж за чверть години жителі зможуть дістатися до шкіл, парків, офісів, магазинів і навіть пляжу. В місті також планують застосувати програмне забезпечення для контролю за утилізацією відходів, водопостачанням та електропостачанням. До кінця 2025 року планують відкрити спортивний центр з футбольними полями, тенісними кортами та басейни. 

У 2014 році, коли забудовник придбав земельну ділянку, на одній з її частин були розташовані руїни колишнього аеропорту разом зі старими літаками, а на іншій — проживали біженці та мігранти. На пляжі були нічні заклади та занедбані спортивні споруди. 

Після завершення будівництва у 2037 році, очікується, що місто створить близько 80 тисяч нових робочих місць, прин+есе податкові надходження до бюджету в розмірі понад 10 млрд євро та допоможе залучити понад мільйон нових туристів на рік.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у престижному грецькому курортному місті Вульягмені побудували незвичайний житловий комплекс, який зовні нагадує метелика. Будинок розташований серед пагорбів недалеко від морського узбережжя.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

476

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом