У Тернополі ЖК вже багато років не можуть підключити до комунікацій

Тернопільська компанія "Макбуд", що збудувала ЖК Щастя по вул. Мирона Тарнавського, 7, так і не виконала технічних умов на підключення до мереж водопостачання та водовідведення для даного будинку та не уклала договору про пайову участь. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

У 2016 році до КП "Тернопільводоканал" звернулося ТОВ "Макбуд" на отримання технічних умов на підключення 16 багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення та спортивно-розважальним комплексом у мережі водопостачання та водовідведення. Відповідно до заявлених обсягів споживання води та скидання стічних вод - 1 755,0 м.куб. на добу.

У виданих технічних умовах №265/16 від 16.12.2016 року з метою забезпечення такого об'єкта надійними, безперебійними та якісними послугами з централізованого водопостачання та водовідведення передбачені окремі вимоги, які наразі не виконані. Зокрема, відповідно до технічних умов забудовник мав замінити новий каналізаційний колектор від місця підключення. Крім того, ТОВ "Макбуд" проєктно-кошторисну документацію на виконання даних робіт не розроблено і на погодження КП "Тернопільводоканал" не надавалося.

Підключення ЖК Щастя можливе лише при повному виконанні забудовником технічних умов та узгоджених проєктних рішень.

Без виконання цих технічних умов до нових будівель неможливо підключити централізоване водопостачання та водовідведення, а це означає, що мешканці не зможуть користуватися каналізацією.

Крім того, забудовник по даному об'єкту не уклав з Тернопільською міською радою договір про пайову участь, чим завдав шкоди бюджету міста.

Дозвіл на будівництво цієї групи даних багатоквартирних будинків ТОВ "Макбуд" отримано у Києві. Контроль за будівництвом та прийняттям в експлуатацію цих будівель здійснюється Державною інспекцією архітектури та містобудування України (ДІАМ).

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Тернополі виник скандал, коли стало відомо, що на території зеленої зони збираються звести багатоповерховий житловий будинок. При цьому замовником будівництва є церква.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

3.5т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом