У Тернополі засудили директора будівельної компанії на 12 років

1 хв

Тернопільського директора будівельної компанії, який розтратив понад 3,8 млн грн коштів пайовиків з будівництва житла, засудили на 12 років позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури. 

"Прокурор довів у суді, що між директором будівельної компанії  та довірителями впродовж 2006-2007 років були укладені договори про пайову участь у фонді фінансування будівництва житлового будинку по вул. Галицька, 7 у м. Тернополі, який планували здати в експлуатацію у 3 кварталі 2008 року. Проте кошти, внесені вкладниками на будівництво вказаного будинку, витрачались забудовником на зведення інших приміщень у с. Великій Березовиці та м. Хмельницькому, а будівлю по вул. Галицькій, 7 так і не завершили до цього часу", — йдеться у повідомленні.

Забудовник розтратив майно на понад 3,8 млн грн, які були надані пайовиками для зведення та здачі в експлуатацію об’єкта будівництва за адресою: м. Тернопіль вул. Галицька, 7 (ч. 5 ст. 191 КК України). 

Тернопільський суд призначив покарання — 12 років позбавлення волі та конфіскація всього майна, що є у його власності. Також чоловік не може обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки. Поки вирок ще не набрав чинності.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Львові Господарський суд зобов'язав забудовника — компанію "Каньйон" — виплатити Львівській міській раді понад 4 млн грн боргу за оренду землі. Компанія звела багатоквартирний житловий будинок, проте кілька років не платила за оренду ділянки.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

4.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом