Суд змусив львівського забудовника сплатити оренду

Господарський суд Львівської області зобов'язав забудовника – компанію "Каньйон" – виплатити Львівській міській раді понад 4 млн грн боргу за оренду землі. Компанія звела багатоквартирний житловий будинок, проте кілька років не платила за оренду ділянки, передає ZAXID.NET.

Як зазначено у матеріалах справи, у 2018 році Львівська міськрада передала ТОВ "Каньйон" ділянку площею 1,5 га по вул. Шевченка, 307а в оренду на 10 років для будівництва багатоквартирного житлового будинку. Проте протягом 2021-2022 років забудовник не платив за оренду ділянки та заборгував спочатку 900 тисяч гривень. Тому міська рада звернулася до суду.

"У разі якщо забудовник проігнорує два рішення суду, то засновники відповідатимуть власними коштами та майном. А це вже інша форма відповідальності перед законом", – повідомили у відділі правого забезпечення департаменту містобудування.

Минулого року Господарський суд зобов'язав фірму сплатити 900 тисяч грн боргу, а також інфляційні витрати та штрафи, тож загальна сума сягала майже 2 млн грн. Проте забудовник цього боргу не повернув і надалі за оренду землі не платив, тому міськрада знову звернулася до суду. Цього разу суд зобов’язав стягнути заборгованість за оренду 2,2 млн. грн. Разом із попереднім боргом ТОВ "Каньйон" має заплатити понад 4 млн грн.

Нагадаємо, що ТОВ "Каньйон" незаконно збудувало ЖК Гармонія по вул. Шевченка, 307а. У 2016 році ГАСІ винесла розпорядження про знесення самобуду, адже замість готелю там звели багатоповерхове житло. У травні 2018 року міська рада змінила цільове призначення земельної ділянки і дозволила будувати на Шевченка, 307а багатоповерхове житло, щоб поступово узаконити самобуд, оскільки більшість мешканців зареєстрували право власності на житло. У 2019 році мерія уклала із забудовником мирову угоду за умови, що частину квартир передадуть черговикам міськради.

За даними аналітичної системи YouControl, директором ТОВ "Каньйон" є Тетяна Ушкова, а засновницею довгий час була Наталія Щадило - одна з власниць "Краківського ринку". 2021 року фірму повністю переписали на Тетяну Ушакову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, будівництво ЖК Озера Йозефа на вулиці Гординських, 15а біля Піскових озер у Львові Верховний суд визнав незаконним, задовольнивши скаргу Міністерства культури та інформаційної політики.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

664

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом