У судах вирішується питання забудови Голосієва скандальним забудовником

Найближчим часом Київський окружний адміністративний суд розпочне розгляд справи щодо майбутньої забудови трьох земельних ділянок загальною площею 5,68 га на вул. Антоновича у Голосіївському районі.

Як повідомляє "Київвлада", йдеться про землю, яка знаходиться у постійному використанні Інституту електрозварювання ім. О.О. Патона НАН України і яку вчені передали для забудови ТОВ "Інвест-Проєкт" Будівництво, яке, ймовірно, пов'язане зі скандально відомим девелопером KSM-Group.

Наразі вказане ТОВ намагається "змусити" Департамент містобудування та архітектури КМДА "переписати" МУО на проектування будівництва. Зокрема, компанія вимагає, щоб замість адміністративно-побутових та наукових будівель на цій території можна було б проєктувати будівництво багатофункціонального комплексу (БФК) із житловою частиною; щоб його висота становила понад 100 метрів, а не 27 метрів; щоб забудову не потрібно було узгоджувати із органами охорони культурної спадщини.

Наразі спрогнозувати долю відповідної судової справи досить складно.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, фактичного власника групи компаній KSM-GROUP Сергія Копистирю ув'язнили з альтернативою застави у 100 млн гривень, звинувачуючи у спробі підкупу віце-прем'єра, міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

685

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом