У Львові погодили будівництво нового ЖК попри мораторій

1 хв

У мікрорайоні Під Голоском у Львові компанія "Лінтер-Пласт" збудує новий ЖК із підземним паркінгом. Також на сусідній ділянці забудовник за власні кошти зведе комунальний дитсадок, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Відповідні МУО представили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 27 серпня. Керівник управління архітектури Роман Крушельницький зазначив, що власник ділянки звернувся за МУО на будівництво нового восьмиповерхового житлового комплексу у дві черги, а також дитячого садка на 120 місць на сусідній ділянці. Після завершення будівництва дитсадок передадуть в комунальну власність.

Йдеться про забудову земельної ділянки загальною площею 0,66 га. У 2021 році депутати затвердили ухвалу, якою дозволили перевести її із земель садівництва в землі житлової забудови. А з 2023 року вона перебуває у приватній власності ТзОВ "Лінтер-Пласт".

ТзОВ "Лінтер-Пласт" зареєстроване у 2016 році та належить до групи компаній, що будують під брендом Auroom. Один із ЖК компанія зводить в провулку Заозерному. Вона инколись фігурувала у скандалі з виведенням з комунальної власності 22 га землі у мікрорайоні Під Голоском.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, через активну забудову колись дачного мікрорайону Під Голоском у 2020 році виконком Львівської міськради запровадив мораторій на видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво в цьому районі. 

Однак потім влада Львова все ж таки видала дозволи на будівництво ЖК із пільговими квартирами для військових. Саме тут планують забудувати дві земельні ділянки. Одна з них в приватній власності ОК "Житлово-будівельний кооператив "Преміум Голоско", а меншу орендує ОК "Житлово-будівельний кооператив "Український доброволець".

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом