У львівського забудовника відсудили більше 4 млн гривень

Господарського суду Львівської області стягнув з компанії "Сокільники-Естейт" 4,4 млн грн пайової участі, яку забудовник не сплатив після завершення будівництва у 2022 році. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Суд виграла Сокільницька сільська рада, на території селища було зведено кілька багатоквартирних житлових будинків та підземний паркінг. Вже у серпні 2022 року забудовнику було видано сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених об'єктів. Згідно з законодавством, забудовник був зобов'язаний сплатити пайову участь за будівництво, проте "Сокільники-Естейт" не зробили цього.

Загалом забудовник має сплатити громаді Сокільників близько 4,4 млн грн. Рішення суду ще може бути оскаржене протягом 30 днів з дня його проголошення.

До слова, будівельна компанія "Сокільники-Естейт" на ринку вже понад сім років. Власником підприємства є Микола-Василь Наконечний. Дохід її у 2023 році склав майже 42 млн грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, на Львівщині судитимуть забудовника, якого підозрюють у заволодінні коштів клієнтів на суму у 23 млн гривень. За рішенням суду обвинувачений перебуває під вартою. За деякими даними, йдеться про екс-директора будівельної компанії "ВББ-Комфорт" Романа Глухенького.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

271

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом