У "Київміськбуді" запропонували варіанти виходу з кризи

Будівельна компанія "Київміськбуд", яка зараз перебуває у стані кризи, сьогодні шукає варіанти залучення фінансування. Про це повідомляє Liga.net.

На думку забудовника, сьогодні є кілька сценаріїв вирішення проблеми:

  • Продаж квартир комунальному підприємству "Фінансова компанія "Житло-Інвест" під програму "оренда квартир з викупом". Наявний обсяг квартир у добудованих об'єктах дозволяє залучити близько 500 млн грн.
  • Стягнення дебіторської заборгованасті. Дебіторська та кредиторська заборгованість становлять орієнтовно 420 млн гривень.
  • Залучення кредиту від однієї з державних банків. КМБ веде переговори із СЕНС-банком та Укргазбанком щодо 1 млрд гривень кредиту.
  • Продаж міста державних дошкільних закладів на балансі підприємства. Це може принести компанії до 300 млн гривень.
  • Емісія акцій та залучення коштів до статутного капіталу. За підрахунками КМБ, таким чином можна залучити до 1 млрд гривень.
  • Пряма підтримка з державного чи міського бюджету.

Глава компанії правління Василь Олійник зазначив, що поки що кожен із цих напрямків перебуває на етапі обміну інформацією, пред'явленні документів та аргументації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у "Київміськбуді" заявили, що зможуть відновити свої заморожені проєкти починаючи з третього кварталу 2024 року за умови, що Київрада підтримає механізми фінансування будівництва, запропоновані забудовником.

Сьогодні ж щомісяця простою коштує компанії близько 10 млн грн, через стабілізацію об'єктів, виплату податків та інше.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

3.4т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом