У Києві збанкрутував проблемний забудовник

Господарський суд Києва розпочав справу про банкрутство будівельної компанії "Градострой". Про це повідомляє ТСН .

Проблемним для забудовника став ЖК Приозерний на вулиці Здолбунівській у Дарницькому районі столиці. Люди інвестували гроші у квартири ще у 2005 році і житловий комплекс навіть змогли збудувати. Але в нього досі ніхто так і не вселився. Чиновники лише створили робочу групу. Керівництво компанії не тікає, але нічого не обіцяє.

Забудовник – ТОВ "Градострой" – покинув об'єкт та з 2013 року став фігурантом кримінального провадження. У Київській міськдержадміністрації запропонували Кабміну зобов'язати орендаря земельної ділянки – завод "Буревісник" – та її засновника – концерн "Укроборонпром" – добудувати ЖК. Проте в "Укроборонпромі" брати на себе відповідальність за це не бажають, а ДП "Буревісник" перебуває у процесі банкрутства.

Раніше поліція розслідувала схеми, пов'язані з будівництвом ЖК Приозерний. За версією слідства, в недобудований будинок було інвестовано близько 43 млн. гривень, у тому числі 5,9 млн. гривень з бюджету Києва. Забудовники кинули його напризволяще, встигнувши продати 103 квартири.

Інвестори житлового комплексу побоюються, що через банкрутство компанії "Градострой" шанси незабаром побачити свої квартири зменшуються.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ "Градострой" зі статутним капіталом у 5 млн гривень було засновано у 2001 році. Підприємством керує Олександр Труш. Кінцевим бенефіціаром є Віктор Власов. Раніше кінцевим бенефіціарним власником був громадянин російської федерації В'ячеслав Андрєєв.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

341

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом