У Києві стартував демонтаж офісу будівлі "Київпроєкту"

Днями стартував демонтаж будівлі "Київпроєкту", розташованої в центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького, 16-22.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, девелоперами нового проєкту виступають компанії Saga Development, Perfect Group та Kyivproekt Development. Раніше засновник Saga Development Андрій Вавриш розповідав, що стилобатна частина будівлі повністю розбиратиметься, а висотну буде збережено. Це до шести місяців послідовних робіт, наголосив забудовник.

Так, "Київпроєкт" має намір провести реконструкцію свого будинку під багатофункціональний комплекс. У будівлі планували розміщення навчального центру та медіахабу, шоурумів стартапів та IT-компаній, офісних приміщень, fashion-галереї, салонів краси, фуд-кортів. Передбачені апартаменти та підземний паркінг. Комерційну частину та соціальну повинна розділяти восьмиповерхова секція, до якої входитимуть вісім функціональних зон. Житлова частина комплексу буде представлена 24-поверховою секцією, що включає 272 апартаменти.

Разом з тим урбаніст Гліб Ушаков розкритикував новий проєкт комплексу, зазначивши, що майбутній фасад відтворює ритміку та пропорції існуючого, але об'ємна пластика зменшується, виступи залишаються лише горизонтальні, а вертикальні елементи зникають, і тому композиція дуже довгого фасаду, з безперервними суцільними горизонталями, стане менш виразною, ніж зараз.

Раніше 16-поверхова будівля однієї з найстаріших проєктних організацій Києва "Київпроєкт" функціонувала як бізнес-центр класу "В". Загальна орендна площа офісів складала 22,3 тис. квадратних метрів. Інфраструктура включала наземний паркінг на 50 машиномісць.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

331

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом