У Києві пройшов масштабний мітинг проти забудови, що загрожує парку

Минулими вихідними у Києві пройшов масштабний мітинг проти будівництва на вулиці Генерала Шаповала, 1-3. Активісти ГО "Збережемо Солом'янський парк" навіть звернулися до міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

У суботу, 2 березня, активісти вкотре зібралися на пікет проти будівництва житлового комплексу CitiZen поряд із ландшафтним парком. Місцеві жителі закликають міністра інфраструктури Олександра Кубракова втрутитися у ситуацію.

"Обвал парку восени, руйнування пішохідних доріжок та екосистеми парку, численні підтоплення довколишніх будинків та аварійно небезпечні роботи на зсувній ділянці, будівництво всупереч Генплану Києва та відкриті судові справи - це не повний перелік порушень та подій проти яких виступають кияни", – кажуть кияни, які вже роки виступають проти робіт на кордоні з зеленою зоною.

Нещодавно також у парку вирубали ділянку дерев нібито через шкідників, проте одразу почали прокладати лінії електропередач на тому самому місці.

Представники ТОВ "Міськбудальянс", що відповідає за будівництво біля Солом'янського парку, закликають місцевих мешканців не перешкоджати перенесенню високовольтної лінії. Компанія стверджує, що роботи, які проводяться на замовлення ДТЕК Київські електромережі, цілком законні та спрямовані на забезпечення стабільності електропостачання району.

Також забудовник зазначає, що зведення об'єкта відбувається на призначеній для будівництва ділянці та зазначає, що жодних зелених насаджень у парку забудовником знищено не було.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, під час будівництва апарт-комплексу CitiZen постраждав частково Солом'янський ландшафтний парк – місце, де гуляють тисячі киян. Зокрема, почало руйнуватися асфальтове покриття, частина якого вже з'їхала до котловану.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

12.6т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом