У Києві на Дарниці по-тихому хотіли збудувати житлову висотку

У Дарницькому районі Києва виявили незаконне будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Про це написав голова Дарницької районної держадміністрації Микола Калашник на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, виявити незаконне будівництво вдалося під час виїзного засідання робочої групи земельної Комісії Київради. Незаконне будівництво велося на вулиці Грузинській, 23-25.

Зокрема, на місці будівництва був відсутній паспорт будівництва, паркан встановлений поза земельною ділянкою та займав територію тротуару. За наявною документацією, там нібито мав будуватися триповерховий будинок. Однак, за наявною на ділянці будівельною технікою, Калашник припустив, що йдеться про масштабніше будівництво – ймовірно, тут задумали звести житлову висотку.

З метою розслідування ситуації планується провести детальну перевірку конструкції. Якщо виявлені порушення підтвердяться, буде скасовано дозвіл на будівництво, будівельна техніка та недобудова будуть арештовані до усунення порушень, а винних притягнуть до відповідальності.

Крім того, планується перевірити межі встановленого паркану та можливих порушень умов праці робітників у сфері будівництва, а також оцінити негативний вплив цього будівництва на місцевих мешканців.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості , у київському клубному будинку на Волошина, який ще зовсім недавно мали знести через його досить неоднозначне будівництво, знову продають квартири. Місцеві жителі вже написали скарги на забудовника до різних інстанцій. Але це жодного результату не дало.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом