У Харкові ввели в експлуатацію ЖК, в якому люди жили без світла та тепла

У Харкові 21 лютого ввели в експлуатацію проблемний житловий комплекс Воробйові гори на Полях-1 , у якому вже жили люди, при цьому вони не мали тепла, гарячої води та світла.

Про це розповів заступник мера з питань цифрової трансформації Сергій Кузьмін, повідомили у пресслужбі Харківської міської ради.

Як розповів чиновник, харків'яни в'їхали до своїх квартир, коли ще ЖК не ввели в експлуатацію. У результаті люди змушені були жити без світла та тепла, але забудовник запевняв, що сертифікат готовності отримає вже найближчим часом.

ЖК Воробйові гори на Полях-1

Коли профільні підрозділи міськради та голова Шевченківського району міста виїхали на об'єкт, було встановлено, що ЖК звели з порушеннями. У результаті забудовника змусили привести проєктну документацію у відповідність до будівельних норм.

13 лютого документи завантажили до Реєстру будівельної діяльності, а 21 лютого житловий комплекс ввели в експлуатацію. За словами Кузьміна, це означає, що мешканців комплексу скоро під'єднають до енергомереж за постійною схемою, у квартирах з'явиться тепло та гаряча вода.

У міськраді нагадали, що "Воробйові Гори" - це компанія-забудовник, яка здала в експлуатацію у Харкові понад 10 будинків. У житлових комплексах є як квартири-студії, так і дворівневі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше проблеми виникли у ще одного відомого харківського забудовника. Так, Господарський суд ухвалив повернути Харкову земельні ділянки вартістю близько 6 млн грн на проспекті Героїв Харкова, неподалік Велозаводського скверу, де "СтройСіті Девелопмент" зводить ЖК Urban City.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук