У "Домі-монстрі на Подолі" почали задорого продавати квартири

Власники квартир у "Домі-монстрі на Подолі" почали продавати їх, причому ціни виставляють вище за ринкові. Про це повідомляє "Інформаор".

Багато агентств з нерухомості та ріелтори не хотіли зв'язуватися з цим об'єктом через високі ризики. Також неодноразово зазначали, що продаж квартир у будівлі призупинено через невведення його в експлуатацію. Проте самим мешканцям удалося розмістити кілька оголошень.

Одне з них – про продаж 130-метрової дворівневої п'ятикімнатної квартири із зимовим садом та видом на Андріївську церкву. Квартиру власники оцінили у 400 тисяч доларів. Ціна другої квартири, в стані "після будівельників", та площею 127 "квадратів" продається за ціною 254 тисяч доларів.

Таким чином, вартість одного квадратного метра у "Домі-монстрі" становить від 2 тисяч доларів за "голі стіни" до 3 тисяч - за житло з дизайнерським ремонтом. Як для проблемного об'єкта ціни космічні: в розташованих поряд ЖК ціни на квартири, які можна порівняти за площею, у вже зданих в експлуатацію секціях стартують від 1800 доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Північний апеляційний госпсуд 21 червня 2023 року відновив розгляд справи про демонтаж частини ЖК Поділ Престиж, розташованої на вул. Нижній Вал, 27-29, у Подільському районі Києва.

При цьому у рішенні суду написано, що у забудовника право на земельну ділянку є, хоча насправді його немає. Як повідомлялося, ця земля перебуває у комунальній власності.

Будівля знаходиться в самому центрі Подолу, його архітектура дисонує з навколишнім архітектурно-будівельним ансамблем. До того ж будівництво велося з порушеннями, в результаті до ЖК Поділ Престиж "приклеїлася" назва "Будинок монстр на Подолі".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

893

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом