У Дніпрі на аукціон виставили недобудований житловий комплекс

На портал держаукціонів виставили на продаж недобудований житловий комплекс Нова Перемога, який розташований у Дніпрі на перехресті бульвару Слави з вулицею Новорічною.

Зокрема, продають три недобудовані будівлі та 12 земельних ділянок, загальною площею 0,6 гектара. Зазначається, що готовність першого будинку становить 22%, другого – 24%. Стартова ціна – 14 млн гривень, аукціон має відбутися 16 березня.

За даними держгеокадастру, ЖК належить ТОВ "Правильна компанія", майно заарештували за борги за іпотечним договором від 2009 року із забороною до відчуження. Новому власнику потрібно буде закінчити будівництво.

Як пишуть місцеві ЗМІ, ЖК Нова Перемога мав поєднати житлові масиви Сокіл та Перемога та складатися з 32 будівель. Перший будинок почали зводити у 2007 році. Партнером забудовника виступав Райффайзен банк "Аваль". Повідомляється, що, купуючи облігації, люди при будівництві будинків розраховували конвертувати їх у квадратні метри. Таким чином, у 2007-2008 роках близько 70 сімей вирішили інвестувати в дане будівництво, уклавши відповідні договори. Вартість квадратного метра на той час у житловому комплексі стартувала від $1 тис. Будівництво перших двох будинків мало завершитися у 2009 році, проте до цього часу завмерло.

За даними журналістів, після 2009 року засновник фірми-забудовника Олександр Кваша змінив прізвище на Чечель, поїхав до Ізраїлю, вийшов зі складу засновників фірми та перестав бути її директором. Гроші вкладників просто випарувалися, і добудовувати житловий комплекс ніхто не збирався.

Сьогодні, за даними порталу YouControl, керівником ТОВ "Правильна компанія" є Олександр Говорузький, а засновниками – кіпрська фірма "Тваджік Холдінгз Лімітед" та українська "Укрросойл".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Дніпра нещодавно повідомила, що збирається знести недобудовану висотку готелю "Парус", що розташовується у центрі міста. Демонтаж став можливим після рішення Верховного Суду, який повернув будинок готелю на баланс міста.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

373

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом