У Чернігові суд ухвалив "укоротити" ЖК Єлецький посад


Забудовнику ЖК Єлецький посад у Чернігові є ймовірність, що доведеться розбирати верхні поверхи комплексу.

Про це розповів юрист Олександр Гешпар, посилаючись на матеріали справи, передає "Чернігівська правда".

За його словами, рішення щодо житлового комплексу виніс Чернігівський окружний адміністративний суд. Якщо його рішення про відміну містобудівних умов та обмежень, виданих протягом 2020-2021рр. комунальному підприємству "Чернігівбудінвест" про будівництво багатоповерхового житлового будинку на земельних ділянках на вул. Єлецької, 7а та вул. Святомиколаївській, 7 у Чернігові залишать без змін і в апеляції, то забудовник зобов'язаний буде вкоротити ЖК.

Зокрема, суд визнав містобуди незаконними, оскільки управління архітектури та містобудування та виконком Чернігівської міськради збільшили висотність споруди до 20 метрів при тому, що Генеральним планом, Детальним планом центральної частини міста та планом розвитку заповідника "Чернігів" у цій частині міста передбачено будівництво заввишки не більше15 метрів.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, будує ЖК компанія "Еко Комфорт Груп". За даними порталу YouControl , фірму було засновано понад 5 років тому, статутний капітал – всього тисяча гривень. Бенефіціарами значаться Роман Плекарчук та Аліна Потошна. З компанією також був раніше пов'язаний Ярослав Гіріч.

Як писав раніше Олександр Гешпар, Гіріч поїхав за кордон, а мешканці комплексу подали до суду на забудовника, оскільки будівництво було заморожене.

2021 року це житло називали найдорожчим у місті — вартість 1 квадрантного метра стартувала від 25 000 гривень. З вікон майбутнього будинку має відкриватися неймовірний краєвид — в'їзд до міста, Вал, Катерининську церкву тощо. Через те, що будинок хотіли зробити ще вищим, довелося втручатися прокуратурі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , нещодавно у київському клубному будинку на Волошина , який ще зовсім нещодавно мали знести через його досить неоднозначне будівництво, знову продають квартири.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

158

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом