Суд залишив заставу у 100 млн для забудовника у справі Кубракова

Апеляційна палата Вищого антикорсуду задовольнила скаргу прокурора і скасувала ухвалу слідчого судді Віктора Маслова, якою київському забудовнику Сергію Копистирі зменшили заставу зі 100 до 90 млн грн.

Таке рішення ухвалила колегія у складі суддів Сергія Боднара, Даниїли Чорненької та Ігоря Панаіда. 

Захист теж просив ухвалу слідчого судді скасувати, але водночас застосувати до забудовника меншу заставу. 

Адвокати стверджували, що Копистира виконував всі покладені на нього обов’язки, тому розмір застави має бути зменшений.

Крім того, вони зазначили, що заставу за Копистиру вніс його батько, якому “необхідні ці гроші через проблеми зі здоров’ям”. 

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства "Укркомунобслуговування" Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ "Сітігазсервіс" висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Цю нерухомість начебто пропонували за те, щоб Кубраков не розривав договори про будівництво житлового комплексу на ділянці, яку контролювало міністерство.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, окрім великої кількості, компаній, які можуть бути підконтрольні Копистирі, у його власності також є 3 будинки, 2 земельні ділянки, 3 нежитлові приміщення, Mercedes-Benz S560 4matic limousine 2019 р.в. та Mitsubishi L200 2012 р.в.  

Крім того, у разом з дружиною йому належить ще  8 нежитлових приміщень, 2 садових будинки, 4 земельні ділянки та 2 квартири у Києві.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

282

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом