Суд залишив під арештом ділянку, на якій будується ЖК Арт Парк

Суд не став знімати арешт із земельної ділянки на вулиці Бориспільській, 67 у Дарницькому районі Києва, де будується ЖК Арт Парк.

Як повідомляє "Київвлада", відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд 16 січня 2023 року, повернувши компанії "Смерековий гай" клопотання про зняття арешту. Кримінальне провадження порушила Нацполіція 14 жовтня 2022 року, яка встановила, що чиновники Департаменту земельних ресурсів столичної мерії ухвалили проєкт рішення Київради про передачу ділянки на вул. Бориспільській в оренду ТОВ "Смерековий Гай" всупереч даним про термін дії договору оренди земельної ділянки та з використанням свідомо підроблених документів нерухомого майна та зловживаючи службовим становищем.

Як відомо, цю ділянку орендує компанія "Навара-К", тут будується ЖК Арт Парк. За інформацією слідчих, внаслідок згаданих дій з боку чиновників КМДА постраждали інвестори житлового комплексу та замовник будівництва. Арешт було накладено Голосіївським райсудом Києва за клопотанням міської прокуратури 15 листопада 2022 року.

Нагадаємо, що міськрада погодила передачу ділянки на вулиці Бориспільській ТОВ "Навара-К" у вересні 2006 року, згодом було укладено договір оренди зазначеної ділянки. За даними відкритих джерел, у 2012-2015 роках тут планували збудувати ЖК Лісова перлина. Проте реалізувати цей проєкт забудовникам остаточно не вдалося.

Потім навколо цієї ділянки спалахнули скандали. Так, у квітні 2017 року військова прокуратура подала позов про визнання недійсним рішення Київради про передачу ділянки компанії "Навара-К" та визнання недійсним договір оренди цієї землі. На думку прокурорів, ця ділянка належить до земель оборони, є держвласністю, розпорядження якими належить до повноважень уряду. Судова суперечка у цій справі тривала півтора року, і жодних успіхів військовій прокуратурі досягти не вдалося – 17 жовтня 2018 року Касаційний господарський суд України повністю відмовив правоохоронцям у задоволенні їхніх вимог.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

160

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом