Суд узаконив будівництво ЖК біля львівського аеропорту

1 хв

Львівський окружний адміністративний суд відмовився демонтувати й визнати незаконною частину ЖК на вулиці Пулюя. Комплекс зводять упритул до Міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького, повідомило видання zaxid.net.

Йдеться про ЖК Галицький Лев на вул. Пулюя, 40 у Львові. Замовником є фірма “Діексбі Інтернешнл”. У 2008 Львівська міська рада видала компанії дозвіл на забудову двох ділянок неподалік львівського аеропорту. Ці території належать Львівській обласній державній адміністрації й перебувають у користуванні Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. У 2006 році Міністерство освіти уклало інвестиційний договір із “Діексбі Інтернешнл”. Тоді йшлося про будівництво навчально-виробничого комплексу та ЖК.

У 2014 році департамент містобудування Львівської міськради затвердив МУО щодо зведення багатоповерхівки. У 2016 році забудовник подав до міської інспекції ДАБК Львова декларацію про здачу об’єкта в експлуатацію. Проте відповідні сертифікати йому видали лише у листопаді 2018.

Державіаслужба звернулась до суду з вимогою скасувати дію містобудів і наказів ДАБК, а також знести самочинне будівництво. Вона зазначила, що забудовник вказав у погоджувальній заявці неправильну адресу та не сплатив збір за погодження робіт, а також подавав звернення щодо підтвердження висоти не на всі, а лише на окремі секції. При цьому аеропорт у своїх висновках зауважив, що висота споруд не перешкоджатиме польотам. 

Нагадаємо, що компанія “Діексбі Інтернешнл” зареєстрована 17 років тому у Києві. Її власником є громадянин Панами Дієго Жастіно Батіста.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, неподалік міжнародного аеропорту "Львів" місцевий підприємець планує звести житловий комплекс із громадськими будівлями та релігійною спорудою. Зараз на ділянці площею 3,9 га, яку хоче забудувати місцевий бізнесмен Петро Рапавий, розташовані занедбані дачні особняки та городи.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

168

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом