Суд скасував будівельні дозволи на скандальний проєкт Sensar у Брюховичах

Господарський суд Києва скасував дозволи на будівництво реабілітаційного центру для ветеранів АТО на вул. Широкій, 2 у львівських Брюховичах. Відповідне рішення суд вініс 4 вересня, повідомляє видання "Твоє місто".

Це територія старої недобудованої школи площею 3,5 га, яку ще у жовтні 2020 року, за кілька днів до своєї ліквідації, колишня Брюховицька селищна рада безкоштовно віддала під забудову громадській організації "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця". У цьому ж місяці перед своєю ліквідацією виконком Брюховичі затвердив містобуди для відповідного будівництва.

Згодом на підставі звернення міського голови Львова та мешканців Брюховичів правоохоронці порушили кримінальну справу, в рамках якої наклали арешт на будівництво. Проте потім численні суди то його знімали, то накладали знову. Попри порушену кримінальну справу, 20 жовтня 2022 року Державна інспекція архітектури і містобудування (ДІАМ) все ж таки видала дозвіл на будівельні роботи. Тепер у забудовника є 20 днів на оскарження останнього судового рішення у апеляційній інстанції. Відомо, що сьогодні проект розвиває запорізький девелопер Sensar Development.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, на місці недобудованої школи мали побудувати реабілітаційний центр для ветеранів АТО. Але виявилося, що там планують збудувати торговий центр та житлові будинки, а реабілітаційний центр займатиме лише 1% загальної площі. Мер Львова Андрій Садовий звертався до поліції через будівництво у Брюховичах.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом