Справа "Аркади": як продавалися квартири по 170 гривень за "квадрат"


Двом колишнім співробітникам банку "Аркада" повідомили про підозру у розтраті 11,5 млн. гривень.

Про це стало відомо із повідомлення Офісу генпрокурора.

Зокрема, підозра була повідомлена колишньому заступнику директора головного департаменту із залучення коштів та начальнику управління із залучення коштів АТ АКБ "Аркада" за фактом розтрати зазначених вище коштів.

Слідство з'ясувало, що підозрювані з 2017 року були у змові з керівництвом банку та забудовниками, використовували схему з акцією "Разом дешевше" за допомогою підставних осіб залучили кошти на купівлю 52 квартир у житлових комплексах Еврика та Патріотика, ціна яких була значно нижчою за ринкову.

Внаслідок таких дій Фонд фінансування будівництва зазнав збитків у розмірі 11,5 млн. гривень. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваних.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше в рамках розслідування у справі банку "Аркада" було встановлено, що на рахунки двох підконтрольних фірм голови фінустанови Костянтина Паливоди "Прима Торгпостач" та "Нові інформаційні технології" вдалося вивести 23 млн. гривень. Схема реалізовувалася на основі двох програм лояльності: "Оптом дешевше" та "Разом дешевше".

Фірми в рамках програм перерахували по 117 тисяч гривень за 12 квартир, площею від 94 до 120 квадратів, а внесена ними сума становила нібито 90% ціни цих квартир, таким чином вартість квадратного метра склала від 170 до 190 гривень. Примітно, що ринкова ціна квадратного метра варіювалася від 17500 до 21600 гривень.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом