Огляд виданих документів в Реєстрі будівельної діяльності з 15 по 21 травня

9 хв

Експерти НЕРУХОМІ почали повністю відслідковувати Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі перелік виданих документів. 

Команда порталу вже традиційно пильнує за ринком первинного житла, за будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості.  Тож, хто отримав дозволи з 15 по 21 травня, а хто ні – читайте у нашому огляді.

Житлова нерухомість

Дозвіл на виконання будівельних робіт

Львів. Інспекцією ДАБК видано дозвіл на ЖК Residence Eleven від MARTINVEST Developer на  вул. Хорватській, 11. Передбачено будівництво шестиповерхового житлового будинку з підземним паркінгом на 25 авто та вбудованими приміщеннями громадського призначення.

Одеська область. ДІАМ надала дозвіл на "Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків №№ 4, 5, 6 з приміщеннями громадського призначення та ТП на  вул. Фруктова, 11/1 у селещі Авангард". Замовник: ТОВ "ШЕЛІ", генпідрядник – мале ПП  "СТАФ". Передбачено будівництво трьох багатоквартирних п'ятиповерхових житлових будинків № 4, 5, 6. Будинки № 4 та 6 блоковані, №5 – окремо розташований. Кожний будинок має вбудований паркінг. Замовник та генпідрядник вказаного об'єкта пов'язані з девелопером Zezman, що здійснює будівництво низки комплексів у цьому селищі.

Закарпатская область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво ЖК 9 Район від Голдіс Буд на вул. Коцака Арсенія, б/н (рекомендована адреса вул. Об'їздна, 31) в Мукачево. Передбачено будівництво секції № 6 (ІV черга будівництва) – житлового п'ятиповерхового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями на 60 квартир. Кількість квартир на типовому поверсі 12 шт.: одно-, дво- та трикімнатні.

Закарпатская область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом за адресою вул. Духновича Олександра,14в в Мукачево. Замовник - ТОВ "НОВО БУД М", генпідрядник – ТОВ "ФІРМА "ІНТЕРБУД". Планується будівництво житлового будинку від 2 до 6 поверхів на 3 секції з вбудованими приміщеннями офісного типу. Наявний підземний паркінг. Генпідрядником ТОВ "ФІРМА "ІНТЕРБУД" збудовано низку ЖК у Львові та Мукачево.

Івано-Франківськ. Управлінням ДАБК Івано-Франківської міської ради надано два дозволи на будівництво: ЖК Central Park від VD Group  на вул. Національної Гвардії, 3 (І та ІІ черга). Замовник – Національна академія внутрішніх справ. Будується ЖК шляхом реконструкції магазина та інших будівель під багатоквартирний житловий будинок. Передбачено розміщення двох  дев'ятиповерхових (+технічний)  будинків з приміщеннями громадського призначення: на 152 квартир з підземним паркінгом на 25 місць (І черга) та на 112 квартир та підземним паркінгом  на 35 автомобілів  та укриття (ІІ черга). 

Черкаси. Управлінням ДАБК Черкаської міської ради надано дозвіл на ЖК Олімп на вул. Сумгаїтській, 15 (позиція 2). Передбачено будівництво дев'ятиповерхового житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Полтавська область. Дозвіл ДАБК Кременчуцької міської ради: "Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Велика Набережна, в районі будинку № 17 в Кременчуці". Передбачено будівництво дев'ятиповерхового  односекційного житлового будинку на 63 квартири. 

Відмова у видачі дозволу

Київ. ДІАМ надала відмову на будівництво ЖК Egoist Residence на вул. Мечникова, 7б у Печерському районі Києва, замовник – ТОВ "Будінформ".  

Підстави для відмови: відсутній обов’язковий розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту; проєктна документація розроблена з порушенням вимог Містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки в частині обмеження максимальної висоти будівлі з урахуванням історико-містобудівного обґрунтування; ділянка проєктування знаходиться в межах Центрального історичного ареалу, проте замовником не подано погодження МКІП.

Київ. Департамент з питань ДАБК міста Києва відмовив у видачі дозволу на будівництво КМ Пуща Residence від Rise and Development на вул. Квітки Цісик, вул.Селянська. Будується котеджне містечко шляхом реконструкції бази відпочинку.

Підстави для відмови: види робіт, передбачені у вихідних даних на проєктування та в наданій проєктній документації, не узгоджується з найменуванням об’єкта будівництва; назва об’єкта будівництва в листі ДАІ ГУМВС України та технічних умовах не відповідає назві об’єкта будівництва; на графічних матеріалах генерального плану відсутні відповідні погодження та відсутня інформація про внесення проєктної документації в містобудівний кадастр;  відсутня інформація щодо дотримання вимог законодавства у сфері охорони культурної спадщини;  проєктна документація та експертний звіт надані не в повному обсязі;  відсутня інформація щодо знесення зелених насаджень; за аналогічною заявою замовника органом ДАБК вже прийнято рішення щодо того ж об'єкта будівництва. Окрім цього, до Департаменту з питань ДАБК міста Києва передано зареєстровані замовником будівництва  декларації про початок виконання будівельних робіт на об’єкт будівництва.

Івано-Франківська область. ЖК Містечко Козацьке від Вертикаль на вул. Фізкультурній, 27 у селі Крихівці Івано-Франківського району.  Управлінням ДАБК Івано-Франківської ради надано дві відмови: №3 згідно з генпланом, №20 згідно з детальним планом території та №1 згідно з генпланом, № 17, 18 згідно з детальним планом території. 

Підстави для відмови: у технічних умовах на водопостачання некоректно вказана назва об'єкта будівництва та земельна ділянка на якій розташований об'єкт будівництва; відсутня копія договору підряду (генерального підряду) 

Львівська область. Відмова ДІАМ у видачі дозволу: нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Юріївській, 24 у Бродах.

Підстави для відмови: відсутність погодження МКІП (або погодження за замовчуванням) та розділу проєктної документації інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

Прийняття в експлуатацію

ЖК Dibrova Park від  IB Alliance  на просп. Правди у Подільському районі Києва (IV мікрорайон, І черга, 2 п.к). В експлуатацію прийнято житловий будинок №1. Затримка у введенні складає 1 рік.

ЖК Повітряна HALL від Новібуд на вул. Повітряній, 78, 80, 82 у Львові. В експлуатацію прийнято секцію № 1 та № 2. Затримка у введені – 2 квартали. 

ЖК AUROOM FOREST від Auroom на вул. Лісній у Винниках Львівської області. 

ЖК Оселя Парк від Казкова Оселя на вул. В'ячеслава Чорновола в Луцьку (буд.1, сек.1). Затримка у введені понад 1 рік.

Відмова у прийнятті до експлуатації

ЖК Triiinity від Seven Hills на вул. А. Барбюса 39/2 у Печерському районі м. Києва.

Підстави для відмови: на балконах житлових квартир відсутнє огородження; не дотримані вимоги інклюзії (відсутні тактильні елементи перед вхідною групою у житлову частину); не завершені фасадні роботи; в дозволі зазначена редакція №2 проєктної документації водночас в поданих документах зазначено проєктну документацію в редакції №3. Відповідно до відомостей в акті готовності зазначено І чергу будівництва, як чергу, що приймається в експлуатацію, відповідно до відомостей в технічній інвентаризації. Відповідно до акту готовності площа житлового будинку відповідно до проєктної документації – 21021 квадратного метра, за відомостями технічної інвентаризації - 18134,5 квадратного метра.

ЖК Тульчинський посад на вул.Леонтовича в селі Мазурівка Тульчинського району Вінницької області. 

Підстави для відмови: незавершені роботи з благоустрою території; зі встановлення ліфта та налагодження його роботи; пожежний гідрант не встановлений; частково не встановлені квартирні настінні двоконтурні котли; конвекторні панельні радіатори; газові лічильники; побутові газові плити; сигналізатори газу, електроконвектори. Не налаштована насосна станція для подачі води на об’єкт; відсутній мембранний напірний бак; загальний водомірний вузол з лічильником; водомірний вузол з лічильником для обліку води для поливу прилеглої території; у зовнішніх стінах не облаштовані ніші з поливальними кранами. Не облаштовані дренажні приямки для встановлення занурених насосів, обладнання ІТП. Не надано виконавчу документацію щодо об'єкта; статус поданої проєктної документації в ЄДЕССБ очікує підписання; невідповідність ТЕП, зазначених у дозвільному документі, з даними за поданим проєктом та за результатами технічної інвентаризації.

ЖК А+Я від  Kadium Development на вул. Андріївська, 2а у Кропивницькому, Кіровоградська область (I-III черги) (коригування).

Підстави для відмови: відсутні дані щодо проведення контрольного топографо-геодезичного знімання; відсутня інформація щодо кошторисної вартості будівництва та вартість основних фондів, які приймаються в експлуатацію.

ЖК Райдужний на вул. Веліканова, 2б у Кам'янці-Подільському,  Хмельницька обл.

Підстави для відмови: роботи на об'єкті будівництва виконані не в повному обсязі.

Торгівельна нерухомість

Київська область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво торговельного центру "РІТЕЙЛ-ПАРК" на вул. Григорія Сковороди в Ірпені (1 черга). Замовник ТОВ "РІТЕЙЛ-ПАРК". Будівництво передбачено вести у ІV черги. ТЦ складної геометричної форми, що складається з одноповерхових трьох корпусів.

Київ. Департамент ДАБК КМДА видав дозвіл на виконання будівельних робіт: будівництво об'єкта торговельного призначення на вул. Академіка Булаховського, 4 у Святошинському районі. Замовник: ТОВ "АГРОМАТ". Передбачено спорудження будівлі торговельного призначення 1347 квадратних метрів з автостоянкою.

Дніпропетровська область. Видано сертифікат про прийняття в експлуатацію відділом з питань ДАБК виконкому Криворізької міської ради на об'єкт: реконструкція торговельного комплексу за адресою вулиця Сергія Колачевського, 52к у Кривому Розі. Замовник ТОВ "ІСТРЕЙТ". Передбачено реконструкцію магазину АТБ, одноповерхової будівлі у 1440 квадратних метрів.

Київська область. Ірпінь. Відмова Інспекції ДАБК виконкому Ірпінської міської ради у видачі дозволу на виконання будівельних робіт: реконструкція магазину продовольчих та непродовольчих товарів за адресою вулиця Авіаконструктора Антонова, 4б. Замовник: ТОВ "АТБ-ТОРГСТРОЙ".

Готельна нерухомість

Львівська область. Відмова ДІАМ у наданні дозволу на виконання будівельних робіт: реконструкція готельного комплексу "Три Сини та Донька" з добудовою другого корпусу готелю, закладів громадського харчування та басейну на вул. Котляревського, 109 у селищі Східниця. Підстава: не надано результати оцінки впливу на довкілля. 

Ужгород. Виконком Ужгородської міської ради видав сертифікат на  апарт-готель Uzhhorod  від Desna PRO на вул. Собранецькій, 150.

Будувався об'єкт шляхом реконструкції (без зміни геометричних розмірів фундаментів в плані) будівлі гуртожитку та учбового корпусу під апартготель з вбудовано-прибудованими приміщеннями багатофункціонального призначення. Замовник: ТОВ "АПАРТЕЛЬ УЖГОРОД". Проєктом передбачена зміна функціонального призначення п’ятиповерхового гуртожитку та двоповерхового учбового корпусу. Перепланування приміщень, облаштування пасажирського ліфта, надбудова шостого поверху над гуртожитком, надбудову третього поверху над учбовим корпусом. Після реконструкції являє собою шестиповерхову будівлю з підвалом та приблоковану до неї триповерхову будівлю.  Наразі, в апарт-готелі реалізуються апартаменти.

Львівська область. ДІАМ видала сертифікат про прийняття в експлуатацію об'єкта: "Ремонтно-реставраційні роботи з переплануванням приміщень спального корпусу в пам'ятці архітектури місцевого значення (охор.№ 540-М) на бульварі Ю.Дрогобича, 1 в м. Трускавець". Фактично здійснюється реконструкція готелю "Старий Відень".

Виробнича нерухомість

Житомир. ДІАМ видала сертифікат про прийняття в експлуатацію об'єкта: "Нове будівництво заводу з перероблювання побутових відходів на орендованій земельній ділянці за адресою: м. Житомир, проїзд Складський, 20". Замовник ТОВ "МС СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ". Передбачено розміщення: цеху для сортування і виробництва змішаних комунальних відходів, подрібнення й упаковки RDF палива; цех для обробки відходів, що біологічно розкладаються та виробництва екокомпосту; КПП;  мийна установка для шасі сміттєвозів; адмінбудівля; зони складування для нестандартних відходів; пожежний резервуар; локальна очисна споруда.

Волинська область. Сертифікат про прийняття в експлуатацію ДІАМ: "Нове будівництво побутового блоку ТОВ "Кромберг енд Шуберт Україна Лу" на вулиці Європейська, 1в в селі Рованці Луцького району". Замовник: ТОВ "Кромберг енд Шуберт Україна Лу". Передбачено розміщення одноповерхової будівлі каркасного типу без підвалу 208 квадратних метрів. Приблоковується до існуючого виробничого корпусу підприємства.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

279

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом