Норман Фостер відкрив конкурс на проєкт відбудови Північної Салтівки

Анна Завірюха 20:13, 14.05.2024

Фундація Нормана Фостера оприлюднила конкурс на проєкт відбудови ділянки в харківському районі Північної Салтівки. Про це йдеться на сайті фундації.

Конкурс спрямований на одну зону міста, проте на ній знаходяться зразки п’яти різних видів житлової забудови. В результаті створені проєкти відбудови можна буде використати не тільки для інших районів Харкова, але й для інших населених пунктів України.

Особливу увагу учасники мають приділити облаштуванню укриттів і активних перших поверхів. Проєкти будуть приймати до 19 вересня, а зареєструватися учасники можуть до 12 вересня. Переможців оголосять 17 жовтня. Українські архітектори можуть взяти участь безкоштовно, а учасники з інших країн мають сплатити від 90 євро за заявку.

Проєкти оцінюватимуть західні та українські експерти і, звісно, сам Норман Фостер. Серед українських членів журі буде міський голова Ігор Терехов і директор “Інституту Харківпроекту” Юрій Спасов.

Переможці конкурсу будуть допрацьовувати свої пропозиції в робочі проєкти для будівництва та будуть співпрацювати з місцевими жителями на цьому етапі за схемою фінансування. Грошова винагорода для авторів проєкту переможця складе 6 тисяч євро, за друге — 3 тисячі, за третє — одну тисячу євро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше британський архітектор Норман Фостер взяв участь у відновленні зруйнованого російськими окупантами Харкова та представив на Венеціанській архітектурній бієнале прототип модульного будиночка.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук