На Київщині підрядники покинули недобудованими дитсадок та будинок

Правоохоронні органи мають перевірити діяльність двох підрядників, які відбудовували будинок у Гостомелі та дитсадок у Бишеві Київської області. З відповідною заявою звернувся голова Київської ОВА Руслан Кравченко, передає пресслужба адміністрації.

За його словами, підрядники, які порушують умови договору щодо відбудови обʼєктів, мають бути притягнуті до належної відповідальності. Крім того, адміністрація звертається до суду, щоб повернути авансові кошти, використання яких не підтверджено актами виконаних робіт. 

Перший обʼєкт – капітальний ремонт житлового будинку по вул. Свято-Покровська, 73е у Гостомелі. Департамент регіонального розвитку КОДА уклав договір з підрядником, той отримав аванс понад 6 млн грн, але вчасно його не повернув. За оцінкою технагляду, підрядник виконав роботи орієнтовно на 2,9 млн грн, однак підтверджуючих документів з його боку немає. Роботи на обʼєкті зупинені.

Департамент КОДА вже звернувся до Бучанської окружної прокуратури щодо необхідності захисту інтересів держави в судовому порядку, шляхом позову до підрядника.

Аналогічна ситуація ще на одному обʼєкті – нове будівництво ясел-садка "Каштан" в селі Бишів Фастівського району. Підрядник отримав від ДРР аванс на 19 млн грн. Незакритим є аванс у сумі 10,8 млн грн – акти виконаних робіт не надані, вчасно кошти також не були повернуті, 3 місяці роботи на обʼєкті не ведуться.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, проблема з відбудовою житла у Гостомелі вже не вперше потрапляє у новини. Торік чиновники місцевої селищної військової адміністрації привласнили 5 млн гривень, які буди виділені на облаштування укриттів та ремонт пошкоджених від обстрілів російських окупантів житлових будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

921

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом