Міськрада Львова через суд вибила борги у забудовника ЖК Pictorial

Господарський суд Львівської області зобов'язав ПП "Озерна алея" сплатити Львівській міськраді 107,7 тисяч грн боргу з оренди земельної ділянки на вул. Володимира Великого, 2а. На цьому місці забудовник почав будувати ЖК Львівська мрія, де згодом змінили назву на ЖК Pictorial, передає ZAXID.NET.

У 2017 році компанія "Озерна алея" отримала 0,3 га землі на вул. Володимира Великого, 2а в оренду для будівництва спортивно-рекреаційного комплексу із житлом Львівська мрія. У 2018 році виконавчий комітет видав відповідні містобудівні умови та обмеження.

Того ж року інспектори ДАБІ скасували ці містобуди через порушення зонінгу, проте це рішення замовник будівництва оскаржив у суді. Компанія уклала інвестиційну угоду з ТОВ "Львівська мрія", засновники якої фігурують у кримінальній справі щодо продажу неіснуючих квартир через "Компанію з управління активами "Оптимум".

2020 року "Озерна алея" змінила забудовника з "Львівської мрії" на компанію "Рубікон Груп", яка почала будувати вже ЖК Pictorial. Після цього з'ясувалося, що "Львівська мрія" вже продала у майбутньому комплексі 90 квартир. Компанія "Рубікон Груп" також почала продавати квартири у новому житловому комплексі. У червні 2021 року вкладники ЖК "Львівська мрія" звернулися до поліції, а щонайменше 20 інвесторів розірвали угоди із "Львівською мрією" і через суд вимагали повернути їм гроші.

Львівська міська рада також звернулася до суду, щоб стягнути з "Озерної алеї" 107,7 тисячі гривень боргу за оренду землі. У судовому наказі Господарського суду не зазначено, який період компанія має сплатити оренду. Однак, 8 лютого суд зобов'язав "Озерну алею" сплатити цей борг.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Глоріон" як кредитор будівельної компанії "Рубікон груп" подав 25 серпня заяву до Господарського суду Львівської області про банкрутство забудовника.

Як уже писали вище, "Рубікон груп" брав участь у будівництві ЖК Pictorial.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

841

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом