Відомий львівський забудовник став банкрутом

Венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Глоріон" як кредитор будівельної компанії Rubicon Group подав 25 серпня заяву до Господарського суду Львівської області про банкрутство забудовника.

Про це повідомляє ZAXID.NET .

Венчурному фонду належить 10% львівського забудовника. Свої дії представники "Глоріону" пояснили "відсутністю домовленостей" з новою дирекцією будівельної компанії щодо погашення ними боргів та "відсутністю у діях дирекції будь-яких вчинків, які могли б свідчити про нормальне провадження господарської діяльності".

Після розгляду всіх поданих документів суд призначить арбітражного керуючого. Таке рішення дозволить максимально убезпечити майно та активи Rubicon Group.

Наразі компанія займається будівництвом трьох житлових комплексів: ЖК Rubicon city по вул. Кільцевої, 17 у Вінниках, ЖК Етно Дім на вул. Вулецькій у Давидівській ОТГ та ЖК Pictorial на вул. Володимира Великого, 2а. Декілька місяців тому проблеми всередині будівельної компанії стали публічними. Колишній директор Тарас Іваньо, який очолював компанію з 2016 року, заявив про рейдерське захоплення компанії, внаслідок чого його усунули з посади. Новими директорами за рішенням зборів акціонерів стали Інна Гіщук, Ігор Іваник та Віталій Коваленко. Рішення про зміну керівництва Rubicon Group Тарас Іваньо оскаржить у суді. Обидві групи директорів звинувачують одна одну у розтраті грошей інвесторів.

Інвестори, які купили житло у забудовника за договорами купівлі-продажу майнових прав, звинуватили компанію у шахрайстві. Зокрема, в ЖК Етно Дім вони не можуть отримати квартири з низки причин, серед яких корпоративний конфлікт усередині компанії, кримінальне провадження, недобудовані секції та неможливість ввести в експлуатацію житло через непідключені мережі. При цьому роботи на будмайданчику майже зупинились.

Тарас Іваньо є бізнес-партнером власника фонду "Глоріон" Івана Горпинюка, який і приступив до процедури банкрутства. Напевно, на такий крок колишнє керівництво компанії пішло, оскільки не змогло домовитися з нинішніми директорами про вигідні позиції для повернення Тараса Іваньо на керівну посаду в Rubicon Group. Призначення арбітражного керуючого значно обмежить вплив нових директорів на будівельну компанію і можливо дозволить Тарасу Іваньо повернути собі контроль над будівельною компанією, пише видання.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

387

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом