Литовський забудовник Дубріцкас утік з Одеси та залишив інвесторів без житла

Литовський забудовник і власник компанії Graf Development Гердас Дубріцкас з початку повномасштабної війни втік в Іспанію і заморозив будівництво багатьох ЖК в Одесі. В результаті інвестори залишились без житла, повідомило видання Думская.

Одним з відомих проєктів Graf Development був ЖК Derby Style House на Фонтанській дорозі, 6. Там продали найбільшу кількість квартир, але навіть не добудували першу секцію, хоча планувалося побудувати шість. Зараз роботи заморожені, і лише перша секція введена в експлуатацію.

Нагадаємо, що у березні 2019 року Департамент ДАБІ в Одеській області скасував МУО для забудови земельної ділянки на Фонтанській дорозі, 6. Проте в судовому порядку забудовник поновив їх дію. В рамках кримінального провадження 8 лютого 2021 року було накладено арешт на незавершений багатоквартирний житловий комплекс з забороною користування земельною ділянкою та проведення будь-яких підготовчих та будівельних робіт. Вказаний арешт девелопер намагався оскаржувати.

Іншим покинутим проєктом Дубріцкаса є ЖК Graf на Катерининській та ЖК Приморські сади.

Проте навіть у вже зданих будинках мешканці стикаються з багатьма проблемами. Наприклад, у ЖК Менхеттен жителі досі платять за електроенергію за промисловим тарифом, оскільки ДТЕК має претензії до забудовника через невиконання технічних умов підключення. Також у будинку Graf у Відраді забудовник незаконно добудував чотири додаткові поверхи, які оформив з численними порушеннями.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, іншим скандальним проєктом цього забудовника є клубний будинок Graf. Кооперативи "Екодім-1" і ТОВ "Ханбер" домовилися про будівництво багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Віцеадмірала Азарова, 6.

30 серпня 2020 року Заводський районний суд Миколаєва виніс рішення відправити співробітницю будівельної компанії Graf Development Наталію Корнієнко у СІЗО на два місяці з можливістю вийти під заставу у розмірі 31,4 млн гривень. Її підозрювали у створенні корупційної схеми суть якої полягала в тому, що відділ продажу продавав одні і ті ж квартири по кілька разів.

У жовтні 2019 року власник компанії Graf Development Гердас Дубріцкас звернувся зі скаргою в антирейдерську комісію Мін'юсту, щоб скасувати незаконно зареєстровану власність. Скаргу задовольнили.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук