Комплекс на Олегівській у Києві: будівництво житла за "сірою схемою"

У Шевченківському районі Києва на вулиці Олегівській, 36 готуються до будівництва житлового будинку під виглядом багатофункціонального комплексу шляхом реконструкції адміністративних будівель, з використанням так званих "сірих схем".

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Роботи мають вестися на ділянці, цільове призначення якої для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Таким чином воно не відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце не передбачає будівництва житлового комплексу.

У 2010 році ТОВ "Адаманс" купила нежитлові приміщення на Олегівській. У свою чергу Київрада прийняла рішення про передачу ділянки за вказаною адресою для обслуговування та експлуатації адміністративних будівель і споруд. На підставі цього рішення між Київською міською радою та фірмою було укладено договір оренди земельної ділянки на термін до кінця жовтня 2023 року. Тобто, земельна ділянка була виділена не для будівництва, а для обслуговування та експлуатації існуючих адміністративних будівель. Таким чином Київрада намагалася виключити не тільки будівництво житлового комплексу, а взагалі забудову земельної ділянки.

Будівництво на Олегівській

Разом з тим, компанія у 2019 році отримала містобуди, а пізніше і дозвіл на будівництво цього об'єкта. При цьому МУО зобов'язують замовника привести цільове призначення (вид використання) земельної ділянки відповідно до намірів забудови.

Дозвільні документи були отримані на реконструкцію саме під багатофункціональний комплекс, адже цільове призначення земельної ділянки не дозволяло будівництво житла.

Експерти зазначають, що українські забудовники за сприяння органів архітектури, дуже люблять будувати житло на землях будь-якого призначення, оформляючи документи на багатофункціональний комплекс. Адже ДБН відносять багатофункціональний комплекс до громадських будівель, але передбачає в його складі будівлі різного призначення, в тому числі і житлового. Це звичайні "сірі схеми", адже єдиною прозорою і законодавчо визначеною процедурою будівництва ЖК є будівництво саме житлового комплексу на землях житлового призначення.

Більш детально про комплекс, який буде будуватися, можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук