Київрада збирається ущільнити Дарницю новим житловим комплексом

У Київраді збираються передати комунальному підприємству "Житлоінвестбуд-УКБ" земельну ділянку на вулиці Ревуцького для будівництва багатоквартирного будинку.

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, влада міста збирається надати комунальному підприємству у постійне користування земельну ділянку (кадастровий номер 8000000000:90:003:0110) для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Зазначимо, що йдеться про ділянку по сусідству з ЖК Лебединий, неподалік Лебединого озера.

Як повідомляється в одному зі столичних Телеграм-каналів, хоча в Проєкті рішення йдеться про будівництво одного житлового будинку насправді швидше за все на ділянці будуватимуть дві двосекційні висотки. "Адже, по-перше, це дозволяє площа ділянки – вона становить трохи більше ніж 1,5 га. І, по-друге, згідно з ДПТ Позняків, на цій ділянці мають розміщуватися саме два двосекційні будинки заввишки 27 поверхів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з детальним планом територій, два нових будинки мали увійти до складу ЖК Лебединий, загальна кількість квартир мала становити 1135. Однак розрахунки розробників ДПТ виявилися неправильними – навіть без двох додаткових 27-поверхівок у "Лебединому" практично на третину перевищено щільність населення, адже у ЖК вже налічується 1560 квартир. Це, звісно, вдарило по комфортності проживання тут. Майбутні мешканці ще більше навантажать соціальну, побутову та транспортну інфраструктуру мікрорайону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ЖК Лебединий від Perfect Group по вул. Ревуцького, 40 у Дарницькому районі Києва було введено в експлуатацію наприкінці квітня 2021 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

448

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом