Київрада розгляне питання будівництва ЖК біля Солом'янського парку

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що Київрада розгляне можливість розірвання договору оренди ділянки на вході до Солом'янського ландшафтного парку.

Про це йдеться у відповіді міського голови на петицію з позначкою "підтримано", передає "Хмарочос".

Тут компанія "Смарт-Девелопмент" проводить будівництво житлового комплексу.

На думку місцевих жителів, на цій ділянці було б куди краще побудувати спортивний простір просто неба: з роллердромом, велопрокатом, зоною з тренажерами, майданчиком для вигулу тварин тощо. Відповідна петиція також зібрала необхідні шість тисяч голосів і зараз перебуває на розгляді.

Депутати передали частину парку під забудову у 2018 році. Забудовник отримав містобуди на будівництво багатофункціонального комплексу з апартаментами та офісними приміщеннями. Водночас, згідно з Генпланом Києва, на цій території мають бути комунально-складські будівлі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, містобуди були видані на забудову чотирьох ділянок. Проте Господарський суд визнав договір щодо оренди однієї з ділянок недійсним.

Колишня ДАБІ перед ліквідацією видала дозвіл на виконання будівельних робіт на будівництво об'єкту "Будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 у Солом'янському районі", виданого ТОВ "Міськбудальянс" та "Смарт-девелопмент".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

260

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом