Київрада поновила договір оренди землі під ЖК Оболонський бриз

2 хв

Київрада поновила договір оренди ділянки на проспекті Оболонському, на якій будується скандально відомий ЖК Оболонський бриз. Про це повідомила "Київвлада".

Міські депутати продовжили оренду ділянки ТОВ “Будівельна компанія (БК) “Кроун” ще на 10 років, віддавши за це 81 голос. Ще у травні 2003 року Київрада передала ТОВ “БК “Кроун” вказану ділянку в оренду на 5 років для зведення житлового будинку з прибудованими нежитловими приміщеннями за рахунок земель житлової та громадської забудови. Незадовго до підписання цієї угоди згадане товариство і “Інжпромбудсервіс” уклали договір участі в будівництві. Згідно з ним, друга компанія взяла на себе обов’язки проінвестувати кошти в ЖК та віддати першій частину квартир в якості оплати за можливість освоювати цю землю.

Зведення житла почали у 2005 році, але вже через рік роботи зупинили. Водночас у 2011 році міськрада погодила поновлення договору оренди. У 2012 році після звернення чотирьох покупців квартир Нацполіція (тоді ще міліції) відкрила кримінальне провадження щодо можливого шахрайського заволодіння їх грошовими коштами службовими особами ТОВ “Інжпромбудсервіс”. Загалом компанія залучила від 142 інвесторів та грошові кошти в сумі 36,2 млн гривень.

У 2016 році Подільський районний суд Києва наклав арешт на недобудований будинок, але у 2017 році Апеляційний суд скасував це рішення. У тому ж році ДАБІ оштрафувала компанію на 580 тисяч гривень через чисельні правопорушення. Забудовник замість 19 поверхів зводив 24, не розробив план благоустрою та озеленення території тощо. У 2019 році ОАСК задовольнив позов ТОВ “Інжпромбудсервіс” щодо скасування постанов про накладення штрафів.

У системі Youcontrol відсутні дані стосовно того, хто є власником ТОВ “БК “Кроун”. Водночас компанія мала у своєму користуванні низку комунальних ділянок у різних районах Києва. Проте прокуратура в судовому порядку ініціювала їхнє повернення територіальній громаді, адже земля не забудовувалася і не використовувалася за цільовим призначенням.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, питання довгобудів стоїть особливо гостро не тільки в столиці. В Житомирі вкладники ЖК Абрикос не можуть заселитись у своє житло ще з 2018 року. На початку року їм повідомили про отриманий новий дозвіл на будівельні роботи, але з 1 травня їх ніхто не розпочав.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом