Київрада дозволила одеській компанії побудувати ще одну висотку на Оболоні


Депутати Київради 8 лютого без обговорень змінили призначення землі на вулиці Автозаводській, 72а в Оболонському районі для будівництва тут житлового будинку. Про це повідомляє "Інформатор".

Варто зазначити, що проти будівництва ЖК виступають кияни, оскільки Оболонь страждає від перенаселення, а міська влада не поспішає покращувати інфраструктуру району. До того ж, ця ділянка потрапляє до санітарної зони протитуберкульозного диспансеру.

"Чому поява нового ЖК через зміну цільового призначення земельної ділянки на вулиці Автозаводській, 72а незаконна: відсутній детальний план території (але він розробляється з 2016 року до теперішнього часу); на суміжній ділянці знаходиться Київський міський протитуберкульозний диспансер №1. За чинним Генпланом там справді житлова забудова, але згідно з складовою цього Генплану та вимогами екології "Схеми планувальних обмежень", ця ділянка повністю входить у межі Санітарно-захисних зон, що підтверджується відомостями з Містобудівного кадастру Києва", - прокоментував юрист і активіст Олександр Кучерявий.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, ділянкою володіє компанія "Дорадо". За даними порталу YouControl, бенефіціаром та засновником компанії є грек Бумбурас Пантеліс. ЗМІ його також пов'язують із одним із найбільших одеських забудовників, компанією "Гефест Груп". Також пишуть і про тісний зв'язок Пантеліса із мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Забудовник Гефест нерідко нехтував містобудами і будував будинки значно вище, ніж дозволялося. Так, МУО на ЖК Аполлон передбачають шість поверхів забудови. Компанія ж обіцяє будувати всі 11. В іншому – ЖК Акрополь дозвіл передбачає 24 поверхи замість запланованих 26. Аналогічне завищення поверховості було і у ЖК Лімнос (+100 квартир) та у ЖК Міконос (+41 квартира). Таким чином можемо припустити, що новий будинок на Автозаводській будуватиметься за тими самими принципами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.6т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом