Дитячий майданчик біля АЗС: абсурд у будівництві ЖК БЕРЕГ ДНІПРА

Якщо ви хочете жити в безпосередній близькості від промзони та ходити пішки до метро "не більше 25 хвилин" – житловий комплекс комфорт-класу БЕРЕГ ДНІПРА саме те, що вам потрібно. Розміщення дитячого майданчика біля резервуарів автозаправної станції завжди триматиме батьків у тонусі, а відкрита кримінальна справа нікому не дасть нудьгувати після інвестування.

Що не так із цим будівництвом – з'ясовували експерти НЕРУХОМІ.

Вона хотіла б жити на... березі Дніпра

"Щодня прокидатися від променів сонця та милуватись краєвидами рідного Дніпра. Мрія?", – запитуює девелопер РІЕЛ потенційних інвесторів на сайті об'єкта. Далі повідомляє, що таке бажання можна втілити в реальність з ЖК БЕРЕГ ДНІПРА. Як же добре, що мрію можна купити, але спершу давайте з'ясуємо, чи про це ви мріяли.

З огляду на те, що 26-поверховий будинок споруджують на Дніпровській набережній, мешканці 310 квартир зможуть на власні очі спостерігати, як кажуть на сайті: "неймовірне видовище – захід сонця над дніпровськими хвилями". У такому світлі пропозиція придбати там житло здається привабливою, але в дійсності справи складаються трохи інакше.

Так, фактично, з одного боку будинку частина жителів зможе побачити Дніпро, але от із іншого краєвиди відкриватимуться на глибоку промзону. Також девелопер говорить на сайті, що "жоден новий будинок не закриє ваше небо". У цій обіцянці є певна частка лукавства, так як поруч будують ЖК GREAТ, який включає 13 будинків по 26 поверхів. Просочитися небу крізь таку забудову буде вельми проблематично, особливо до мешканців нижніх поверхів комплексу БЕРЕГ ДНІПРА.

Оптове замовлення

Замовниками будівництва ЖК БЕРЕГ ДНІПРА виступають 5 суб'єктів: ТОВ "Енранзалізобетон", ТОВ "Європолітех", ТОВ "Укрдор Комплект", ТОВ "Київ Бетон" та фізична особа. Примітно, що право на розпорядження та забудову землі, де зводять комплекс, має лише ТОВ "Енранзалізобетон". Яким чином всі інші учасники "присусідилися" до цього будівництва? Чому замовників 5 і дозвіл на будівництво містить 5 адрес земельних ділянок, якщо ділянка забудови ЖК за документами має одну адресу – пров. Заводський, 1? Відповіді на ці питання покриті таємницею. Проаналізувати документи неможливо – їх у Держархбудінскпекції України вилучило Державне бюро розслідувань у рамках кримінальної справи. За думкою слідства, дозвіл було видано чиновниками ДАБІ без належних на те підстав.

Але деякі припущення все ж зробити можна. Ймовірно, "вписуючи" себе в дозвіл, замовники-компаньйони вирішили таким чином перестрахуватися, щоб не залишитися в підсумку ні з чим. Справа в тому, що будівництво житлового комплексу БЕРЕГ ДНІПРА – це реалізація великого проєкту забудови колишньої промзони Дарницького району житловим кварталом. Кожному із замовників на цій території належить певна частина землі. Для комерційної привабливості проєкт був позиціонований як окремі ЖК БЕРЕГ ДНІПРА та ЖК GREAТ. Наприклад, отримані вихідні дані слугували підставою для проєктування обох комплексів.

Варто зазначити, що на земельній ділянці, де споруджується ЖК БЕРЕГ ДНІПРА, детальним планом території передбачено розміщення офісного будинку з апартаментами, а не житлового комплексу. До слова, подібне порушення може стати підставою для анулювання документів на будівництво.

В оточенні доріг та заправок

Необхідно також підкреслити, що комплекс БЕРЕГ ДНІПРА – це комплекс комфорт-класу. Не є новиною, що українські забудовники по-своєму трактують поняття комфорту. Так, цей ЖК будують на перехресті, де з одного боку прокладена 6-смугова дорога та 4-смугова – з іншого. Напроти комплексу знаходиться автозаправна станція. Через паркан від будмайданчика – ще одна.

Судячи з генплану, розміщеному на сайті об'єкта, впритул до резервуарів АЗС забудовник планує розташувати кілька паркомісць та (увага!) дитячий майданчик. Поєднання досить сміливе, наштовхує на роздуми.

Чи варто говорити, що за нормами протипожежної безпеки мінімальна відстань від АЗС до будинку має бути 50 метрів. Але тут взагалі потрібно добре подумати, наскільки таке розташування, навіть при дотриманні норм, буде безпечним.

До метро не більше 25 хвилин

На сайті комплексу БЕРЕГ ДНІПРА також повідомляють, що "до найближчої станції метро не більше 25 хвилин пішки". Формулювання цікаве та перспективне. Адже що може бути краще піших півгодинних прогулянок промзоною до метро? Що завгодно, відповісте ви. І з цим важко буде посперечатися.

Тому цілком логічним було б уточнити питання у відділі продажів про кількість паркомісць, передбачених проєктом. З огляду на те, що воно ніде не вказано, а візуалізація на сайті, та й площа ділянки, говорять про ймовірність того, що їх буде недостатньо – цей момент обов'язково варто з'ясувати перед вкладенням своїх коштів в будівництво даного ЖК.

Якщо ви хочете інвестувати в БЕРЕГ ДНІПРА

Зазначимо, що за результатами аналізу документів, які є у відкритому доступі, комплекс БЕРЕГ ДНІПРА на ресурсі НЕРУХОМІ має низький рейтинг відповідного розділу – 2.5.

Більш детально з невідповідностями, які виявили експерти НЕРУХОМІ, можете ознайомитися на сторінці ЖК БЕРЕГ ДНІПРА, у вкладці Документи. Там же інвестори, які все ж розглядають можливість придбання нерухомості в цьому комплексі, знайдуть рекомендації, які можуть мінімізувати ризики.

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

198

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом