Депутати продовжили оренду земельної ділянки під ТЦ "Полярний"

Депутати Київради продовжили для компанії "Харон-Вестоіл" оренду земельної ділянки, на якій розташований торговий центр "Полярний" для будівництва тут житлового комплексу. Про це йдеться у повідомленні групи "Врятувати Полярний".

"Поки столиця приходила до тями від чергової ракетної атаки росіян, депутати нехтуючи законодавством протягнули через земельну комісію продовження оренди для "Харон-Вестоіл"/"Інтергал-Буд", щоб нарешті розпочати будівництво багатоповерхівок на місці ТЦ "Полярний", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, питання щодо оренди внесли до порядку денного "з голосу", таким чином, не допустивши до засідання представників громадськості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, будівництво нових будинків замість ТЦ "Полярний" – це п'ята черга проекту ЖК Яскравий від Інтергал-Буд (ЖК Калнишевського 2). Перші три черги були введені в експлуатацію до 2019 року і лише у серпні 2021 року забудовнику видали дозвіл на 4 та 5 черги, які будуть реалізовані як окремий комплекс. Для майбутнього будівництва п'яти 25-поверхівок залишається лише близько 3 га земельної ділянки. Таким чином площа забудови становитиме 53,3%, що майже вдвічі перевищить усі допустимі будівельні норми.

Незважаючи на протести місцевих жителів, забудовник до війни таки приступив зсередини до розбору торгового центру, не торкнувшись лише його невеликої частини, де розташовується супермаркет "Сільпо".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом