ДБР взялася розслідувати будівництво у Печерському районі

Будівництвом апарт-готелю на вулиці Курганівській, 7 у Печерському районі Києва зацікавились слідчі з Державного бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомила "Київвлада".

Будівництво веде компанія "Дружба народів СНД", якою володіють два громадяни Азербайджану. Воно йде на ділянці площею 0,1 гектара, тут вже почали будувати 10-поверхівку. Як з’ясували слідчі, будівництво також почалося на сусідній ділянці. При цьому сама забудова суперечить цільовому призначенню ділянки — на ній можна зводити лише приватний будинок. 

У 2018 році, втім, державний реєстратор вніс зміни до призначення — нібито "для будівництва та обслуговування будівлі готелю". У ДБР вважають, що це було зроблено з порушенням. У Департаменті земельних ресурсів КМДА заявили, що Київрада не погоджувала такі зміни.

Столична влада також відмовляла забудовнику у видачі дозволів, мотивуючи це тим, що він має привести у відповідність показники висотності на архітектурних кресленнях, враховуючи, що в історико-містобудівному обґрунтуванні висотність забудови обмежується 27 метрами.

Втім "Дружба народів СНД" пішла в суди оскаржувати відмову. Успіх компанії був тимчасовим, бо 2022 року Касаційний адмінсуд відмовив забудовнику, назвавши будівництво самочинним. Однак до остаточного рішення Департамент з питань ДАБК при КМДА все ж видав дозвіл.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, будівництво ще одного скандального офісно-готельного комплексу "Столичний" у самому центрі Києва на вулиці Хрещатик викликало нещодавно чималий резонанс у ЗМІ. За його будівництвом стоїть компанія з орбіти забудовника Ігоря Ніконова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.3т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом