Чергове скандальне будівництво в Одесі: у ДАБК повідомили про кримінальну справу

За фактом незаконного будівництва ЖК Золоті стовпи на вулиці Миколи Боровського, 1/17 у Малинівському районі Одеси розпочато кримінальне провадження.

Про це написав голова міського ДАБКу Олександр Авдєєв у себе у Facebook.

За його словами, перевірки даного об'єкта ускладнені тим, що ділянка, на якій він будується, перебуває у приватній власності та потрапити на територію майже неможливо. Комплекс зводиться на землі колишнього заводу "Кислородмаш".

Авдєєв підкреслив, що тут розташований будівельний майданчик, огороджений парканом без вільного доступу. Без дозвільної документації розпочалися будівельні роботи з облаштування фундаменту.

Глава ДАБК нагадав, що на будівництво низки будинків п'ять років тому було видано дозвільну документацію, але більшу частину декларацій скасували через порушення. Проте замовник вніс недостовірні дані, а на частину будівель оформили права власності "чорні реєстратори".

Серед виявлених порушень – нецільового використання землі, відсутні містобуди, проєктна документація, дозвільні документи на будівництво багатоквартирних будинків.

Відомство Авдєєва звернулося до Одеської обласної прокуратури, нацполіції та ДСНС для вжиття відповідних заходів. У ДАБК наголосили на небезпеці інвестування в даний об'єкт, оскільки його можуть просто не ввести в експлуатацію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ЖК Золоті стовпи будується на ділянці, цільове призначення якого – для розміщення та експлуатації основних, підсобних та допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Більш детально ознайомитися з документами щодо даного комплексу можна, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом