Будівництво житлового будинку для ветеранів АТО у Києві подорожчало на 60%

Влада Києва змінила замовника робіт з реконструкції колишнього гуртожитку на бульварі Кольцова, 24а під житло для учасників АТО, внаслідок чого вартість будівельних робіт зросла на 60%.

Як повідомляє "Київвлада", замість КП "Спецжитлофонд" будівництво вестиме КП "Жилінвестбуд-УКБ" , яке затвердило новий бюджет. Крім того, згідно з даними електронної системи ProZorro, 30 червня 2023 року КП "Жилінвестбуд-УКБ" уклало з ТОВ "СК "Аскон" договір на завершення реконструкції житлового будинку. Ціна договору склала 521,93 млн гривень.

Згідно з укладеним договором, компанія "Аскон" до кінця 2024 року зобов'язалася виконати загальнобудівельні роботи, у тому числі побудувати стіни, встановити вікна та двері, виконати внутрішні оздоблювальні роботи, прокласти інженерні мережі, а також озеленити прилеглу територію, прокласти тротуари, облаштувати зовнішнє освітлення, зони відпочинку, встановити лавки та урни.

20 липня у Держаудитслужбі оголосили про старт перевірки цієї закупівлі "через виявлені ознаки порушення законодавства у сфері публічних закупівель". Станом на 23 липня висновки аудиторів у системі ProZorro ще не опубліковані.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, столичні правоохоронні органи взялися за розслідування крадіжки бюджетних коштів з боку при відновленні житлових будівель та об'єктів соціальної інфраструктури. Одним із фігурантів справи є компанія "Аскон".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом