Бійка за Микільську Слобідку: є постраждалі

У Києві сталася чергова сутичка на Микільській Слобідці представників забудовника з активістами, які виступають проти будівництва на території ландшафтного парку. У надзвичайній події є постраждалі.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, посилаючись на слова активістів, будівництво проходить на землях історико-культурного значення, що мають високу цінність. Зазначається, що саму ділянку перевели у приватну власність незаконно, без дозволу Кабміну, ВР. У свою чергу Департамент охорони культурної спадщини КМДА ухвалив, що тут заборонено нове будівництво.

У Києві сталася бійка з представниками забудовника
У Києві сталася бійка з представниками забудовника

"Там заборонено будь-яке будівництво, окрім гідротехнічних споруд. Ми робили запит і департамент містобудування Києва письмово повідомив місцевій депутатці Аліні Михайловій, що містобудівні умови і обмеження на цю ділянку не видавались, у реєстрі немає таких містобудівних умов", - повідомила активістка Олена Медведенко.

На місце події виїхали співробітники поліції і бригада швидкої допомоги.

У Києві сталася бійка з представниками забудовника
У Києві сталася бійка з представниками забудовника
У Києві сталася бійка з представниками забудовника

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва збирається викупити земельну ділянку, на якому будується ЖК Sundance. Про це заявив мер Віталій Кличко під час зустрічі з активістами "Лівого Берега Дніпра" і "Микільської Слобідки". Також очільник міста пообіцяв посприяти демонтажу частини будівельного паркану, на який вже є припис; заблокувати заїзд на комунальну територію, за якою завозять на ділянку будівельну техніку; залучити Муніципальну варту Києва для захисту жителів від "тітушок".

Активне будівництво розпочалося 4 серпня, забудовник в цей день почав звозити на ділянку техніку. Перед цим на сусідніх будинках розклеїли листівки, в яких жителів попередили про відновлення будівництва.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук