У Європі знову радять Зеленському ветувати закон №5655

Європейська комісія порекомендувала президенту України Володимиру Зеленському накласти вето на закон №5655 про реформу містобудування. Про це йдеться у звіті про політику розширення ЄС.

Зокрема, Україні рекомендується "утриматися від ухвалення закону про містобудівну діяльність у його нинішній формі", оскільки він створює ризики внаслідок делегування надмірних контрольних повноважень у сфері міського планування від державних підприємств до приватних організацій та призводить до послаблення повноважень місцевої влади у цій сфери.

Також наголошується, що в Україні, зокрема, ще не створено правил нагляду за діяльністю місцевих органів влади відповідно до Європейської хартії місцевого самоврядування; країні слід продовжити роботу з надання юридичної правосуб'єктності муніципалітетам відповідно до публічного права на основі європейської практики.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, 13 грудня 2022 року Верховна Рада підтримала у другому читанні ініційований головою фракції "Слуга народу" Оленою Шуляк законопроєкт №5655, який фактично запускає реформування містобудівної галузі. Варто зазначити, що законопроєкт не прийняли б, якби не підтримка депутатів із фракції ОПЗЖ.

Європарламент 15 червня ухвалив резолюцію про відновлення України та вступ до НАТО. При цьому в одному з пунктів міститься заклик не підписувати законопроект №5655.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

435

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом