Понад 700 депутатів просять президента ветувати законопроєкт №5655

До президента Володимира Зеленського звернулися вже понад 700 депутатів сільських, селищних та міських рад із проханням ветувати законопроект №5655 про реформування містобудівної галузі.

Про це повідомляє сайт Асоціації міст України.

Депутати місцевих рад просять президента ветувати законопроєкт про містобудівну реформу

Зазначається, що станом на 3 січня до глави держави звернулись 44 сільські, селищні та міські ради – це понад 700 депутатів. У своїх зверненнях вони закликають президента скористатися правом вето в ім'я досягнення реформи децентралізації, яка опинилася під загрозою через законопроект №5655.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Верховна Рада 13 грудня проголосувала у другому читанні за законопроект №5655, який запускає реформування містобудування. Його підтримали лише 228 народних депутатів за 226 необхідних голосів. Проти нього виступили Мінкульт, Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація ОТГ, антикорупційні ГО "Чесно" та ГО "Разом проти корупції", органи місцевого самоврядування. А Нацагентство із запобігання корупції знайшло у ньому корупційні ризики.

Тепер доля законопроєкту в руках президента Володимира Зеленського – глава держави має або підписати його, або скористатися правом вето.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук