Комітет ВРУ схвалив списання кредитів за пошкоджене житло

Комітет Верховної Ради з питань податкової та фінансової політики підтримав законопроєкт №7441-1 про списання кредитів на житло та авто, які були пошкоджені чи зруйновані під час війни.

Про це написав народний депутат Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, документ до розгляду його у другому читанні зазнав значних змін. Зокрема, законопроєкт передбачає призупинення виплат за кредитами для фізосіб, майно яких опинилося на тимчасово окупованій території чи території активних бойових дій. Також передбачається призупинення виплат за майном, яке було пошкоджене або знищене внаслідок російської агресії.

Документ серед іншого передбачає списання кредиту на житло, яке було знищено під час воєнних дій.

"Кредитор отримує право на компенсацію громадянам України за майно, знищене внаслідок збройної агресії росії. Розмір такої компенсації не може перевищувати основну суму кредиту позичальника. Інші збитки кредитора, наприклад, неотримані відсотки, є втраченою вигодою і можуть бути відшкодовані відповідно до законодавства за рахунок держави-агресора", – повідомив Желєзняк.

У свою чергу голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев повідомив, що його комітет рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт 9 липня. Головною метою документа є захист позичальників, чиє майно було знищено чи пошкоджено. Законопроєкт стосується можливості заморожування чи прощення заборгованості для фізичних осіб, хто взяв кредит на квартири чи авто, але втратив їх через бойові дії чи окупацію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом