Неіснуючі будинки в проєктній документації: одеський інженер попався на махінаціях

Інженера землевпорядника запідозрили у фальсифікації документів щодо відведення земель у Затоці: в проектній документації засвітилися неіснуючі будинки.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Одеської області.

На думку слідства, сертифікований інженер землевпорядник виготовив проєкти щодо відведення 2 ділянок площею 0,3 га і 0,05 га на першій і другій лініях від моря у Затоці на підставних осіб.

"У зазначені проєкти він вніс неправдиві відомості про наявність на цих ділянках 2 будинків площами 38,5 м кв і 26,5 м кв, яких фактично не було", - повідомили у прокуратурі.

Далі, землевпорядник подав підроблені проєкти для подальшого узгодження державним експертом і державної реєстрації цих земельних ділянок.

Зараз вирішуються питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу і тимчасового обмеження. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Білгород-Дністровського відділу поліції по ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, в Закарпатській області чиновник, використовуючи своє становище, незаконно перереєстрував право власності на нерухомість юридичних осіб.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом